Futbolo chuliganai sulaukė atpildo


2011-07-21
Futbolo chuliganai sulaukė atpildo

Kauno teismas ir policija įvairiomis nuobaudomis už administracinius pažeidimus nubaudė 35 futbolo sirgalius iš Olandijos ir Lenkijos, praėjusią savaitę siautėjusius mieste.

Nubaudė dar ne visus

Kauno miesto apylinkės teismas piniginėmis baudomis po 150 litų nubaudė keturis futbolo sirgalius iš Lenkijos.

"Nuobaudos skirtos už chuliganizmą", – BNS teigė šio teismo atstovė ryšiams su visuomene Rima Juciutė.

Teismas iš viso gavo šešias administracinių teisės pažeidimų bylas ir keturias jau išnagrinėjo. Likusios dvi bus nagrinėjamos rugpjūčio 17 d.

Šiose bylose Lenkijos piliečiams teks atsakyti už pasipriešinimą policijos pareigūnams.

"Bylos bus nagrinėjamos įprasta tvarka. Administracinėn atsakomybėn traukiamas asmuo yra informuojamas apie posėdį. Asmeniui, nesuprantančiam lietuvių kalbos, užtikrinama teisė į vertėją. Jeigu asmuo posėdyje nedalyvauja, nutarimas gali būti priimtas ir be jo", – teigė R.Juciutė.

Pakliuvo ir į areštinę

Liepos 14 d. stebėti UEFA Europos lygos rungtynes tarp Tauragės "Tauro" ir Olandijos "ADO den Haag" komandų į Kauną atvyko Lenkijos ir Olandijos futbolo chuliganai.

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovų, už įvairius viešosios tarkos pažeidimus ir nusikalstamas veikas tądien Kaune buvo sulaikyti 63 Lenkijos ir 11 Olandijos sirgalių. Penkiolika lenkų buvo uždaryti į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Policijai darbo netrūko

Į Kauno teritorinius policijos komisariatus už įvairius administracinius pažeidimus buvo pristatyti 59 asmenys: 48 lenkai ir 11 olandų.

Už nedidelį chuliganizmą komisariatuose administracinių teisės pažeidimų protokolai surašyti ir nubausti devyni Lenkijos ir du Olandijos piliečiai. Jiems skirtos įvairios administracinėmis nuobaudos. Pasak policijos pareigūnų, dar 21 asmeniui už šį pažeidimą surašyti protokolai. Sprendimą dėl jų priims teismas.

Už alkoholinių gėrimų vartojimą viešosiose vietose arba girto pasirodymą viešosiose vietose nubausta 13 asmenų: dešimt Lenkijos ir trys Olandijos piliečiai. Jiems taip pat skirtos nuobaudos

Už viešosios rimties trikdymą įvairiomis nuobaudomis nubausti septyni sirgaliai iš Lenkijos.