Darbininkai atkasė žmogaus kaukolę


2011-07-21
Diana Krapavickaitė
Darbininkai atkasė žmogaus kaukolę

Kauno vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl rastos kaukolės. Netoli jos buvo atkasti ir kaulai, tačiau abejojama, ar jie žmogaus.

M.Jankaus gatvėje, šalia gyvenamųjų namų, darbininkai antradienio popietę kasė griovius, kad galėtų nutiesti naują elektros kabeliį tarp pastočių.

Vienas darbininkų maždaug 30 cm gylyje užkliudė plastikinį maišelį. "Tas maišelis su turiniu man trukdė toliau kasti. Be to, buvo smalsu pasižiūrėti kas viduje", – pasakojo šokiruojantį radinį iškasęs Rimantas Matelis.

Vyras sakė greitai supratęs, kad aptiko kaukolę, todėl ir apie pranešė darbų vykdytojui, o pastarasis – policijai.

"Būtų negyva žiurkė – ramiai pastumi ir toliau kasi, o čia jau ne juokas", – svarstė darbininkas.

Griovį darbininkai kasė tarp daugiabučio ir nuosavo namo. Darbų vykdytojas patarė vyrams kasti ne traktoriumi, kad kuo mažiau nukentėtų kažkieno sukastas daržas.

"Aš tą kaukolę net nuskėliau, nes kasdamas užkliudžiau jos kraštą. Ji buvo jau sudžiūvusi, be plaukų, tačiau dar su keliais dantimis, – aiškino R.Matelis. – Labiausiai mane nustebino, kad kaukolė buvo suvyniota į anksčiau veikusio "Dali" prekybos centro maišelį."

Pirmasis Kaune prekybos centras "Dali" kadaise stebino savo prabanga. Tuo metu dar nebuvo įprasta ir tai, kad buvo nemokamai dalijami firminiai maišeliai. Prekybos centrui Partizanų gatvėje užsidarius, pastatas ne vienus metus stūksojo tuščias.

Darbininkai pasakojo atkasę ir kaulų. Kai kuriuos jų pareigūnai atmetė iš karto. Esą jie ne žmogaus. Rastus arčiau atkastos kaukolės vis dėlto pasiėmė. Pareigūnai paskyrė rastų kaukolės kaulų teismo medicinį tyrimą. Kol šie tyrimai neatlikti, policininkai tikina neturintys ką pasakyti.