V.Čepinskio aranžuotei — kokybės ženklas


2008-04-04
Rūta KANOPKAITĖ
V.Čepinskio aranžuotei — kokybės ženklas

Lietuvos smuiko virtuozas ir styginių orkestro „Camerata Klaipėda“ vadovas Vilhelmas Čepinskis džiaugiasi geromis žiniomis iš pasaulyje garsios muzikos leidybos kompanijos „Warner Music“.

„Šiai kompanijai priklauso garsaus Argentinos kompozitoriaus, tango nuevo stiliaus tėvo Astoro Piazzolos vardo ir kūrinių naudojimo teisės. Jai nusiuntėme mano aranžuotus ir „Camerata Klaipėdos“ atliekamus šešis šio autoriaus kūrinius ir sulaukėme pranešimo, kad įgijome teisę atlikti, oficialiai leisti ir platinti šias aranžuotes. Tokio palankumo sulaukia toli gražu ne visi prašytojai. Teisių savininkai savo laiške pranešė, kad jiems labai patiko, kaip mes interpretuojame A.Piazzolą. Jau pradėjome rengtis išleisti kompaktinę plokštelę. Trečiadienį buvo mūsų įrašų sesija. Manau, kad plokštelė su A.Piazzolos kūriniais ir „Warner Music“ ženklu pasirodys vasaros pradžioje. Dėl jos leidybos greičiausiai tarsimės su „Baltic Optical Disc“ firma“, – pasakojo „Kauno dienai“ trisdešimt vienų metų muzikas.

„Warner Music“ pageidavimu, ant lietuvių plokštelės viršelio turėtų būti užrašai anglų ir ispanų kalbomis „Keturi metų laikai Buenos Airėse“. V.Čepinskis sako, kad norėtų į plokštelės knygutę įdėti ir lietuvišką tekstą. „Planuojame nedidelį tiražą – apie 2 tūkstančius egzempliorių, nes ir Lietuvos rinka nedidelė. Gali būti, kad tą plokštelę taip pat platinsime Estijoje ir Latvijoje“, – svarstė V.Čepinskis. Jis prasitarė, kad bendradarbiavimas su „Warner Music“ gali turėti labai sėkmingą tęsinį. „Tikiuosi, kad mūsų būsimoji plokštelė bus perleista Argentinoje ir JAV. Mums bendraujant su garsiąja kompanija buvo gana aiškiai užsiminta apie tokią perspektyvą.“

Smuikininkas V.Čepinskis koncertuoti pradėjo septynerių metų, būdamas dešimties jau grojo su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru. Jis studijavo garsiojoje Juilliardo muzikos mokykloje Niujorke, laimėjo ne vieną tarptautinį konkursą, koncertavo su žymiausiais pasaulio atlikėjais prestižinėse koncertų salėse. 2005 metais įkūrė styginių ansamblį „Camerata Klaipėda“. Kolektyve groja vilniečiai muzikantai, o pats jo vadovas V.Čepinskis su šeima gyvena Kaune.