Kelią į pasaulinę šlovę pradėjo Lietuvoje


2009-10-20
Kamilė Šulcaitė
Kelią į pasaulinę šlovę pradėjo Lietuvoje

Festivalyje "Vilnius Jazz 2009", kuris ką tik baigėsi, triumfavo britų grupės "trioVD" ir Marijaus Aleksos bei Liudo Mockūno projektas. Gyvos improvizacijos, skambūs akordai ir tikras, dar niekur negirdėtas džiazas sulaukė skambaus žiūrovų "bravo".

Koncertas festivalyje "Vilnius Jazz 2009" buvo pirmas gerai žinomos britų džiazo grupės "trioVD" pasirodymas užsienio šalyje. Jau trejus metus gyvuojančios grupės nariai drąsiai pripažino, jog tai – išskirtinis koncertas jų muzikinėje istorijoje.

"Turime labai daug pasirodymų Jungtinėje Karalystėje, tačiau koncertuoti užsienyje pasitaikė tik dabar", – jaudulio prieš koncertą neslėpė grupės gitaristas Chrisas Sharkey.

Muzikantai teigė, kad jiems yra tekę groti įvairiausio stiliaus renginiuose, festivaliuose. Todėl nuoširdžiai gyrė festivalio "Vilnius Jazz 2009" lygį.

"Labai džiaugiuosi, kad turime galimybę dalyvauti tokiame puikiame festivalyje, ypač smagu, kad su mumis groja ir du lietuviai – L.Mockūnas bei M.Aleksa. Jie tikrai profesionalūs muzikantai", – gražių žodžių renginiui ir jo dalyviams negailėjo saksofonininkas Christophe'as de Bezenacas.

Prieš pat renginį turėję tik vieną bendrą repeticiją lietuviai bei britai koncerte sugebėjo padaryti tikrą stebuklą.

Likus keletui valandų iki koncerto muzikantai juokavo, kad norėtų, jog iš pasitenkinimo ir džiaugsmo žmonės tiesiog strykteltų iš balkonų ir bėgtų prie scenos šokti.

"Norėčiau, kad publika koncerte šėltų, klyktų, šokinėtų ir atrodytų tarsi pamišusi dėl džiazo. Neprieštaraučiau net jeigu žmonės liktų tik su apatiniais drabužiais, juk taip nutinka, kai smarkiai šokama", – šmaikštavo Ch.Sharkey.

Tokios sėkmės ir pripažinimo atlikėjai tikisi ir Londono džiazo festivalyje, kuriame taip pat pasirodys su L.Mockūnu ir M.Aleksa.

"Dalyvavimas Vilniaus festivalyje mums yra labai gera patirtis. Žinoma, labai džiaugiamės, kad jo organizatoriai pasiūlė mums projektą su lietuviais, patikėkite, groti su jais – tikras malonumas", – teigiamomis emocijomis tryško "trioVD" saksofonininkas.