Vyriausybė susirūpino šalies įvaizdžiu


2003-07-19
Vyriausybė susirūpino šalies įvaizdžiu

ELTA. Vakar vykusiame Informacijos apie valstybę koordinavimo komisijos posėdyje konstatuota, jog iki šiol informacijos apie Lietuvą sklaida visiškai neefektyvi, nėra tinkamai organizuojama ir negerina šalies įvaizdžio.

Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas posėdyje pritarė šios komisijos pirmininko Renaldo Gudausko pasiūlymui, kad ateityje viena institucija formuotų informacijos politikos strategiją, koordinuotų politinės, kultūrinės ir ekonominės informacijos apie valstybę teikimą. Taip būtų racionaliau panaudojamos finansinės galimybės, Lietuva būtų deramai pristatoma pasauliui.

Informacinės visuomenės plėtros komiteto direktorius Aurimas Matulis pateikė informaciją apie Lietuvos įvaizdį internete - akcentuota, kad valstybė nėra tinkamai pristatoma pasauliui, dauguma privačių tinklalapių pateikia siaurą prekybinę arba turizmui skirtą informaciją.

Artimiausiu metu bus ieškoma galimybių sukurti puslapį internete įvairiomis užsienio kalbomis, kuriame būtų pateikiama ir nuolat atnaujinama įvairiapusė informacija apie Lietuvą.

Metų pradžioje sukurta komisija siekia koordinuoti ministerijų bei kitų valstybės įstaigų veiklą kuriant Lietuvos įvaizdį užsienyje. Komisiją sudaro Ministro Pirmininko, ministerijų, komitetų ir departamentų prie Vyriausybės, Prezidento, Seimo atstovai, taip pat Lietuvos ekonominės plėtros agentūros, Nacionalinio radijo ir televizijos, Lietuvos parodų centro “Litexpo” vadovai.