R.Paksas deklaruoja paramą D.Grybauskaitei


2009-06-27
BNS inf.
R.Paksas deklaruoja paramą D.Grybauskaitei

Į Europos Parlamentą išrinktas pašalintasis prezidentas Rolandas Paksas teigia, kad jis asmeniškai ir jo vadovaujama partija „Tvarka ir teisingumas“ palaikys išrinktąją prezidentę Dalią Grybauskaitę, jei jų nuostatos ir toliau sutaps.

Anot R.Pakso, prieš rinkimus išsakytos D.Grybauskaitės mintys dėl požiūrio į monopolijas, energetikos bendrovę „Leo LT“, valstybės biudžeto reikalus sutampa su jo ir visos partijos nuostatomis.

„Tai, ką ji sakė, atitiko „Tvarkos ir teisingumo“ ir mano asmenines nuostatas. Tai sakytina ir apie požiūrį į monopolijas, „Leo LT“, verslo gaivinimą, valstybės išlaidų karpymą ir panašius dalykus. Žiūrėsim, kokie bus pirmi prezidentės darbai, dekretai, paskyrimai, kokia bus jos komanda. Jei mūsų nuostatos ir toliau nesiskirs, aš asmeniškai ir mano vadovaujama partija ją palaikysime“, - interviu dienraščiui „Lietuvos žinios“ sakė R.Paksas.

Eurokomisarė D.Grybauskaitė gegužės mėnesį jau per pirmąjį rinkimų turą laimėjo prezidento rinkimus, surinkusi 68,21 proc. balsų. Partija „Tvarka ir teisingumas“ birželio 7-ąją vykusiuose Europos Parlamento rinkimuose liko trečia su 11,9 proc. balsų. Į EP be R.Pakso taip pat vyks buvęs Vilniaus meras Juozas Imbrasas.