Politikai nenori skęsti kartu su partija


2005-07-05
Politikai nenori skęsti kartu su partija

Vilniaus miesto mero veikla nepatenkinti liberalcentristai ketina sustabdyti savo narystę partijoje, jei jis nepasitrauks iš partijos pirmininko posto

Liberalcentristai, tarp kurių esama ir Seimo narių, tvirtina nenorintys, kad nemažai abejonių dėl savo veiklos sukėlęs A.Zuokas kartu su savimi gramzdintų partijos kolegas. Narystę Liberalų ir centro sąjungoje, jei sostinės vadovas nepasitrauks iš partijos lyderio posto, ketina sustabdyti mažiausiai 7 parlamentarai ir kai kurie kiti liberalcentristai.

“Suprasdami, kad tokia situacija negali tęstis, ieškome įvairių sprendimų”, - vakar teigė Seimo Liberalų ir centro frakcijos narys Eligijus Masiulis. Anot jo, viena galima išeitis - “paklusti esamai situacijai, kai partija grimzta į dugną, ir visiškai nereaguoti”.

“Šitas pasirinkimas nėra geras, todėl svarstome galimybę, neprieštaraujant partijos politikai, civilizuotai pasitraukti - sustabdyti narystę, - teigė parlamentaras. - Mums rūpi partijos reikalai ir esame pasiryžę grįžti, kai pasikeis lyderis”.

Vakar partijoje tvyrančias nuotaikas aptarė Liberalų ir centro sąjungos vadovybė. Kai kurie susitikimo dalyviai teigė susidarę įspūdį, kad net šiuo metu A.Zuoko pasiryžimas eiti į kompromisus “labai silpnas”.

A.Zuokui oponuojančių kolegų teigimu, susidariusi neigiama visuomenės nuomonė apie jo veiklą smukdo partijos autoritetą ir neleidžia įgyvendinti politinių tikslų. “Akivaizdu, kad visos ietys laužomos dėl A.Zuoko. Tai kliudo dirbti partijai ir gramzdina ją į dugną”, - teigė vienas iš oponentų stovyklos atstovų.

Liberalų ir centro sąjungos valdybos nario, europarlamentaro Eugenijaus Gentvilo teigimu, naudingesnis sprendimas būtų likti partijoje ir bandyti ką nors keisti, o ne trauktis.

“Man nepriimtina dabartinė situacija. Partija silpsta. Mano manymu, reikia likti partijoje ir bandyti keisti padėtį. Pasitraukimas nėra geriausias būdas. Suprantu kolegų nusivylimą. Bet jei esame nepatenkinti, turime likti ir keisti, o ne pasitraukti, - sakė E.Gentvilas. - Manau, kad rimtų oponentų traukimasis iš partijos A.Zuokui būtų dovana. Tuomet nebereikėtų organizuoti išmetimų iš partijos”.

Tačiau europarlamentaras pritarė partijos kolegų nuomonei, kad lyderiui reikia atsistatydinti.

“A.Zuokas demonstruoja cinizmą, kuris apėmė ne tik jį, bet ir jo aplinką. Neabejoju, kad jam reikia trauktis. Bet neabejoju ir tuo, kad jis tikrai nesitrauks”, - kalbėjo E.Gentvilas, anksčiau A.Zuoką pavadinęs “partijos problema numeris vienas”.

ELTA, KD inf.