Naujienos trumpai


2006-09-26
Naujienos trumpai

PROFSĄJUNGOS RENGIA PROTESTO AKCIJAS.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija, kategoriškai nepritarianti pramonininkų siūlymui pailginti darbo savaitę, šiandien organizuoja protesto akcijas. Piketai prie Lietuvos pramonininkų konfederacijos būstinių vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje, Plungėje ir Utenoje. Pasak profesinių sąjungų, pramonininkų pareiškimai klaidina visuomenę, nes nuo 48 iki 60 valandų pailgintos darbo savaitės įvedimas iš esmės prieštarautų 2003 metų Europos Parlamento ir Tarybos direktyvai.

PARTIJA BYRA TOLIAU.

Šią savaitę Darbo partijos vicepirmininkas Valentinas Bukauskas, atsakingas už skyrių veiklą, planuoja susitikti su Neringos skyriaus vadovu Vigantu Giedraičiu, parašiusiu pareiškimą trauktis iš šios partijos. V.Giedraitis į Neringos savivaldybės tarybą 2002-ųjų gruodį išrinktas pagal koalicijos “Už Neringos ateitį” sąrašą. Koaliciją sudarė Tėvynės sąjungos ir krikščionių demokratų atstovai, jai vadovavo ilgametis Neringos meras Stasys Mikelis. Tačiau prieš Seimo rinkimus 2004 metais jis perėjo į DP, kartu su juo - ir V.Giedraitis.

PASITRAUKĖ IŠ ŽINIŲ RADIJO.

Didžiausios Lietuvoje statybos, ūkio ir buities reikmenų prekybos įmonių grupės “Senukai” valdomo Žinių radijo vadovo postą palieka Vaidotas Žukas. Iš jo šias pareigas laikinai perims Laima Abromaitytė, šiuo metu dirbanti šios radijo programos vyriausiąja redaktore. V.Žukas savo pasitraukimo iš Žinių radijo nekomentavo ir teigė, kad daugiau informacijos šiuo klausimu bus išplatinta vėliau.

KANDIDATO IEŠKOMA SEIMO KANCELIARIJOJE.

Seime jau keturis mėnesius užtruko naujojo Teisės departamento vadovo paieškos. Rugpjūčio pabaigoje nesėkme pasibaigus konkursui į šią vietą - vieninteliam šiame konkurse dalyvavusiam kandidatui teisės mokslų daktarui Viktorui Tiažkijui pralaimėjus - pakartotinis konkursas kol kas nepaskelbtas. Kaip pripažįsta laikinasis Seimo kancleris Jonas Milerius, pakartotinis konkursas į šį postą gali būti ir neskelbiamas, jei kandidatą į Teisės departamento vadovo pareigas pavyks surasti pačioje Seimo kanceliarijoje.