Naujienos trumpai


2006-09-13
Naujienos trumpai

ŠALIES VADOVAS SUSIRŪPINO KOMPIUTERINIU RAŠTINGUMU.

Prezidentas Valdas Adamkus ragina sparčiau skiepyti Lietuvoje kompiuterinį raštingumą. Jo įsitikinimu, naudojimasis moderniosiomis technologijomis yra vienas esminių gebėjimų šiuolaikiniame pasaulyje. Kalbėdamas aljanso “Langas į ateitį” Lietuvos gyventojų švietimo projekto “Lietuvos e. piliečio kompiuterinio raštingumo pradmenys” pristatyme vakar šalies vadovas sveikino iniciatyvą, kuri skatins žmones semtis naujų žinių ir tobulinti savo techninius įgūdžius.

DARBO PIETŪS SU AMBASADORIAIS.

Užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas su Lietuvoje reziduojančiais Europos Sąjungos šalių ambasadoriais vakar aptarė 14-osios Vyriausybės vykdomą užsienio politiką. Darbo pietų metu kalbėta apie Lietuvos prisijungimą prie Šengeno sutarties, euro įvedimą, vizas Kaliningrado srities gyventojams ir kitus užsienio politikos klausimus.

KONSULTUOSIS, KAIP ĮVEIKTI KORUPCIJĄ.

Politologų ir diplomatų kalvė bei korupcijos tyrėjai nusprendė konsultuoti vienas kitą korupcijos problemų tyrimų klausimais. Tai numato bendradarbiavimo sutartis, kurią vakar pasirašė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas ir Specialiųjų tyrimų tarnyba. Abi institucijos žada teikti tarpusavio konsultacijas korupcijos problemų tyrimų klausimais.

PIKETAVO PENSININKAI.

Maždaug du šimtai pensininkų vakar piketavo prie Seimo, reikalaudami grąžinti neišmokėtas pensijas, kurias prarado valdžiai neteisėtai “apkarpius” dirbančių pensininkų pajamas. Vėliau piketuotojų atstovai savo problemas aptarė su Seimo Pirmininku Viktoru Muntianu. Pensininkai dalį pensijos prarado dėl 1995-2002 metais galiojusios Vyriausybės nustatytos, kaip vėliau Konstitucinis Teismas išaiškino - neteisėtos, tvarkos, pagal kurią dirbantiems pensininkams buvo mokama tik dalis pensijos.