Naujienos trumpai


2006-07-07
Naujienos trumpai

Apdovanojimai Valstybės dieną.

Prezidentas Valdas Adamkus Mindaugo karūnavimo - Valstybės dienos proga - apdovanojo daugiau nei 70 Lietuvos ir užsienio piliečių, tarp kurių - Lietuvos meno ir kultūros žmonės, kadenciją baigęs JAV ambasadorius, buvęs JAV Atstovų rūmų narys. “Prasminga, kad Valstybės - Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo - dieną pagerbiame tai, ką turime geriausia: Lietuvos žmones ir mūsų draugus, kurie savo darbais stiprina tautos savitumą ir leidžia didžiuotis savo šalimi. Šiandien vienoje gretoje stoja kiekvienas Lietuvą kuriantis žmogus”, - apdovanojimų įteikimo ceremonijoje Prezidentūroje vakar sakė V.Adamkus.

PASIKEITIMAI PARTIJOS VADOVYBĖJE.

Lietuvos socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus pirmininku išrinktas Seimo narys Algirdas Paleckis. Už jį balsavo 133 iš 183 socialdemokratų Vilniaus skyriaus konferencijoje dalyvių. A.Paleckis LSDP Vilniaus skyriaus vadovo poste pakeitė Algirdą Kunčiną. Savo prisistatymo kalboje A.Paleckis sakė, jog didžiausiame partijos skyriuje reikalingos permainos. LSDP Vilniaus skyrius turi 1888 narius.

NOTA BALTARUSIJAI.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija pareikalavo, kad Baltarusija pasiaiškintų dėl birželio viduryje įvykusio incidento, kai į Lietuvos oro erdvę dukart įskrido Baltarusijos karinių oro pajėgų sraigtasparnis. Kaip BNS sakė Lietuvos URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktorė Violeta Gaižauskaitė, šis reikalavimas pasiaiškinti išdėstytas Baltarusijos atstovams įteiktoje notoje. Lietuvos URM, rengdama notą, reagavo į Krašto apsaugos ministerijos raštą, kuriame informuojama apie birželio 19 dieną įvykusio incidento tyrimo rezultatus.

PRIKLAUSYS NUO BANKŲ MALONĖS.

Rinkėjai galės pasinaudoti galimybe balsuoti internetu, jeigu Vyriausiosios rinkimų komisijos koncepcijai pritars Seimas ir komerciniai bankai, teikiantys elektroninės bankininkystės paslaugas. Seimui pateiktoje koncepcijoje numatoma, kad rinkėjai savo balsą į VRK saugomą elektroninę balsadėžę galės atiduoti prisijungę prie savo elektroninės sąskaitos banke. Saugaus ryšio kanalu perduotas užkoduotas balsas bus saugomas iki rinkimų pabaigos.

ES PARAMA APLINKOSAUGAI.

Lietuvos aplinkosaugos projektams skirta 21,9 mln. litų Europos Sąjungos ir 7,3 mln. litų valstybės biudžeto lėšų. Didžiausia suma - 22 mln. litų - numatyta Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos projektams, pranešė Aplinkos ministerija. Už šias lėšas valstybiniuose parkuose bus įsteigti 5 lankytojų centrai, paukščių buveinių apsaugai svarbiose teritorijose įgyvendintos gamtotvarkos priemonės ir sukurtos informacinės sistemos, parengti saugomų teritorijų steigimo ir planavimo dokumentai, sutvarkyti ar likviduoti apleisti saugomų teritorijų pastatai.

PREZIDENTŪRĄ “PAŽENKLINO” DAR VIENAS BRITAS.

Vilniaus senamiestyje esančios Prezidentūros sieną vakar paryčiais “paženklino” tualeto nesuradęs Didžiosios Britanijos pilietis. Incidentas įvyko maždaug 5 valandą ryto. Ant Prezidento kanceliarijos sienos besišlapinantį jauną vyrą per stebėjimo kameras pastebėjo Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai. Jie sulaikė pažeidėją, o atvykę policininkai nuvežė jį į 3-iąjį policijos komisariatą. 21-erių metų britui nustatytas 2 promilių girtumas. Sužinojęs, kad apšlapino valstybės vadovo kanceliariją, britas atsiprašė ir pareiškė, kad labai apgailestauja. Už viešosios tvarkos pažeidimą britui skirta 150-ies litų bauda, po to jis paleistas.