Garbės nedarantis poelgis


2005-07-16
Garbės nedarantis poelgis

Seimo Pirmininkas mano, kad bedarbe prisistačiusios parlamentarės elgesį pirmiausia turi įvertinti Darbo frakcija

Artūras Paulauskas “garbės nedarančiu” pavadino Seimo Darbo frakcijos narės Vilmos Martinkaitienės elgesį, kai ji vairavo neblaivi ir nuslėpė nuo pareigūnų esanti parlamentarė.

Seimo vadovas mano, kad V.Martinkaitienės poelgį pirmiausia turi pasmerkti partijos kolegos. Jis pridūrė, kad parlamentarės rinkėjai, matyt, “ne tokio elgesio tikėjosi iš savo atstovo”.

Į Seimą V.Martinkaitienė išrinkta pagal Darbo partijos sąrašą.

“Jeigu jau padarei pažeidimą, tai būk garbingas ir pasisakyk, kas tu toks esi, ir atsakyk visu griežtumu, kaip priklauso, nevenk atsakomybės”, - kalbėjo A.Paulauskas.

Jo nuomone, į V.Martinkaitienės poelgį “turėtų reaguoti” Seimo etikos ir procedūrų komisija, taip pat Darbo frakcija.

“Aš visada noriu, kad veiktų savireguliacijos mechanizmai - yra partija, kuriai priklauso V.Martinkaitienė, yra frakcija, kuriai priklauso. Mes pirmiausia turime išgirsti iš ten vertinimą, o po to šiuos veiksmus gali įvertinti Seimo etikos komisija”, - sakė Seimo vadovas. Vakar žiniasklaida pranešė, kad V.Martinkaitienė prie vairo neblaivi buvo sulaikyta birželio 12 dieną Palangoje, kur šventė frakcijos ir partijos kolegos Antano Boso gimtadienį. Iš mašinos, kurioje, be vairuotojos, buvo ir keli keleiviai, tvokstelėjo alkoholio kvapas.

Vairuotoja nesutiko, kad jos blaivumą tikrintų pareigūnai, ir pareiškė norą važiuoti į ligoninę.

“Jaučiuosi gerai. Nejaučiau alkoholio poveikio, todėl vairavau. Apgailestauju, jog tinkamai neįvertinau situacijos”, - savo paaiškinime parašė politikė.

Palangos ligoninės priėmimo skyriuje V.Martinkaitienei buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0,78 promilės alkoholio. Po dvidešimties minučių politikė prablaivėjo tik viena šimtąja promilės.

Automobilį neblaivi vairavusi politikė nei pareigūnams, nei ligoninėje neprisipažino esanti Seimo narė. Pildant administracinio teisės pažeidimo protokolą, policijos pareigūnams ji pasisakė niekur nedirbanti, taip pat nurodė savo gyvenamąją vietą Kaune.

BNS, KD inf.