Dievas išpildė K.Prunskienės norą


2009-04-21
KD inf.
Dievas išpildė K.Prunskienės norą

Kandidatė į prezidentus Kazimira Prunskienė galės įgyvendinti savo svajonę viešuose debatuose susikauti su grėsminga oponente – rinkimų favorite eurokomisare Dalia Grybauskaite.

Anksčiau K.Prunskienė buvo metusi iššūkį D.Grybauskaitei ir pasiūliusi jai susikauti viešuose debatuose radijo ir televizijos laidose. Tačiau D.Grybauskaitė K.Prunskienės pasiūlymo nepriėmė, nes nusprendė, jog diskutuos su tais konkurentais, kurie jai atiteks ištraukus burtus. Profesorė K.Prunskienė vakar džiaugėsi, kad ištraukus burtus eurokomisarei nepavyks išsisukti nuo iššūkio. Abi kandidatės gegužės 4 d. susitiks tiesioginiame Lietuvos radijo eteryje.

"Džiaugiuosi, kad burtai buvo palankūs mano siūlymui įgyvendinti, ir Lietuvos žmonės turės galimybę išgirsti mūsų diskusiją aktualiausiomis ekonominėmis, socialinėmis, užsienio politikos temomis. D.Grybauskaitės dažnas nebuvimas Lietuvoje akivaizdžiai trukdė visiems mums sužinoti tikrąją jos nuomonę daugeliu opių šaliai klausimų. Pirmiausia girdėjome pagyras dabartinei Vyriausybei, o dabar jau – pakoreguotą vertinimą ir pasigirstančius vėluojančius priekaištus. Norisi žinoti tokių pareiškimų motyvus", – teigė K.Prunskienė.

Praėjusią savaitę K.Prunskienė D.Grybauskaitę buvo apkaltinusi neveiksnumu. Jos rinkimų štabo išplatintame dokumente buvo teigiama, kad D.Grybauskaitė "savo misijos neatliko", "nesusitvarkė su Europai tekusiais iššūkiais ir neužkirto kelio ūkio nuosmukiui". K.Prunskienė darė prielaidą, kad eurokomisarės sprendimas balotiruotis prezidento rinkimuose – savotiškas atsakomybės vengimas.

"Tai primena bėgimą iš skęstančio laivo – atsakinga pareigūnė traukiasi pačiame krizės įkarštyje, nors paprastai kapitonas laivą palieka paskutinis. Ir iš Briuselio negirdėti prašymų, jog komisarė D.Grybauskaitė liktų savo poste. Ar ši Europos Komisijos vadovų tyla nereiškia, jog eurokomisarė taip ir nepateisino lūkesčių? D.Grybauskaitės kompetencija yra tik žmonėms peršamas įvaizdis", – sakė K.Prunskienė.

D.Grybauskaitės rinkimų štabo vadovas advokatas Vitas Vasiliauskas K.Prunskienės replikas atrėmė ironiškai. Pasak jo, eksministrė taip pat sėkmingai galėtų D.Grybauskaitę apkaltinti ir dėl to, kad Marse nėra gyvybės.

"Tai vidinės kultūros ir sąžinės reikalas. Mano galva, paprasčiausiai nesilaikoma padorių rinkimų kampanijos taisyklių. Tai visiškas absurdas, prasilenkiantis su elementariausia tiesa", – K.Prunskienės pareiškimus komentavo V.Vasiliauskas.