Björk išvažiavo, o darbai – nė iš vietos


2008-08-07
„Vilniaus diena"
Björk išvažiavo, o darbai – nė iš vietos

„Baigsis koncertai ir pradėsime tvarkyti Vingio parką", - žadėjo miesto valdininkai. Pasirodo, pasibaigus koncertams tvarkyti pradėtas ne parkas, bet dokumentai, rašo „Vilniaus diena".

Vyriausybės ir savivaldybės parko rekonstrukcijai skirti  6 mln. litų panaudoti bus negreitai. Grandiozinės parko rekonstrukcijos projektas beveik neįgyvendinamas.

Prieš mėnesį savivaldybės administracijos direktoriaus Gintauto Palucko duoti pažadai pradėti remonto darbus vos pasibaigus koncertų sezonui nuėjo perniek.

„Negi Björk dainuos tarp pastolių? Išvažiuos dainininkai, ir remontuosime - viskam savas laikas", - tuomet žadėjo G.Paluckas.

Pasirodo, kad detalios rekonstrukcijos pradžią atitolina biurokratinės kliūtys. Šiuo metu rekonstrukcijos projektas tikslinamas atsižvelgiant į ekspertų pateiktas pastabas.

„Ekspertai grąžino šiek tiek pakoreguoti esamą projektą. Vėliau jis turės būti patvirtintas, gautas leidimas statyboms, rastas rangovas", - visas biurokratines kliūtis vardijo vyriausiasis savivaldybės architektas Mindaugas Pakalnis.

Dokumentų tvarkymas gali užtrukti iki žiemos, tik tuomet galėtų prasidėti tikrieji darbai. Juos pradėti ruošiamasi tuo atveju, jeigu nesutrukdys šalčiai, nes rekonstruojant ketinama ne tik iškirsti krūmynus, bet ir keisti visas inžinerines komunikacijas. Gali būti, kad darbus pavyks pradėti tik pavasarį.

Tačiau atsitiktiniam praeiviui gali pasirodyti, jog darbai jau vyksta. Jau ne pirmas mėnuo Vingio parke asfaltuojami takai, remontuojami suoliukai.

„Vilniaus parkų" direktorius Alvidas Raškauskas, teikęs siūlymus dėl parko rekonstrukcijos, tvirtino, kad šie darbai su didžiąja rekonstrukcija nieko bendra neturi.

„Matau pro langą, kad pravažiavo traktorius, statybininkai takus tiesia, bet tai einamieji remonto darbai. O tai, ką mes siūlėme rengiant projektą, dar nedaroma. Turės būti įrengtas apšvietimas, tvarkoma pati estrada. Juk svarbiausia spėti pasiruošti Dainų šventei", - dėstė A.Raškauskas.

Iš viso už 6 mln. litų iki kitų metų vasaros ruošiamasi sutvarkyti daugiau nei 10 ha parko teritorijos. Vėl turėtų veikti vandentiekis, būti pastatyti žibintai aplink aikštę prie estrados, takas nuo estrados link M.K.Čiurlionio gatvės padalytas į atskirus dviračių ir pėsčiųjų takus.