Sulaikyti „geradariai“ padėdavę gauti teises


2009-06-18
Asta Kuznecovaitė
Sulaikyti „geradariai“ padėdavę gauti teises

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo, tarpininkavimo kyšininkaujant, papirkimo ir dokumentų suklastojimo.

Įtarus šiais nusikaltimais yra sulaikyti ir į areštinę 48 valandoms uždaryti keturi įtariamieji. Neatmetama galimybė, kad įtariamųjų gali būti ir daugiau.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, vairuotojo pažymėjimai galėjo būti išduodami asmenims, kurie už piniginį atlygį per tarpininką, nebaigę vairavimo kursų, įgydavo suklastotą vairavimo mokyklos baigimą liudijantį dokumentą, nepasitikrinę sveikatos, gaudavo suklastotą vairuotojo sveikatos patikrinimo pažymą, neišklausę pirmosios medicininės pagalbos suteikimo kursų, įgydavo suklastotą tokių kursų išklausymą patvirtinantį sveikatos žinių pažymėjimą. Įtariama, kad šie asmenys, suklastotus dokumentus pateikę VĮ „Regitra“ už kyšius sėkmingai išlaikydavo teorinio ir praktinio vairavimo egzaminus.

Pasak STT Šiaulių valdybos viršininko Žydrūno Bartkaus, tyrimas tik pradėtas, todėl kol kas įtariamųjų pavardės ir darbovietės neskelbiamos. „Kol kas yra vykdomi neatidėlioti veiksmai“, - sakė Ž.Bartkus.

Jo teigimu, šių šiauliečių paslaugomis yra pasinaudoję dešimtys asmenų, kurie išsilaikė vairuotojo teises, nebaigę nei vairavimo kursų, nei pasitikrinę sveikatos. „Tai verčia susimąstyti kokie vairuotojai važinėja mūsų keliuose. Jei žmogus turėjo nusipirkti sveikatos pažymėjimą iškart kyla abejonės, ar jis neserga kokia rimta liga neleidžiančia jam vairuoti automobilio? Koks gali būti vairuotojas, nebaigęs vairavimo kursų? Per tokius žmones, mes visi tampame nesaugūs“, - kalbėjo Ž.Bartkus.      

Šį ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.