Per gaisrą Ignalinos rajone žuvo žmogus


2009-04-01
Diena Media inf.
Per gaisrą Ignalinos rajone žuvo žmogus

Per praėjusią parą šalyje kilo 109 gaisrai, 64 iš jų - atvirose teritorijose. Gaisrų metu 1 žmogus žuvo, o dar 2 gyventojai buvo sužaloti.

Šiąnakt apie 3 val. 50 min. Ignalinos rajone, Ginučių kaime užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Atskubėjus ugniagesiams, pastatas jau degė atvira liepsna, jo stogas buvo sukritęs. Gaisro metu supleškėjo medinio namo stogas ir perdengimas, stipriai apdegė sienos ir vidus, o gaisravietėje rastas liepsnose žuvęs 79-erių metų namo savininkas. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Apie 14 val. 45 min. gaisras kilo Jonavoje, Kulviečio gatvėje esančiose gamybinėse patalpose. Per gaisrą pastato palėpėje apsilydė elektros instaliacija, buvo išardyta dalis plastikinių dailylenčių, aprūko patalpos. Dūmais apsinuodijusiam 39-erių metų vyrui medikai suteikė pirmąją medicininę pagalbą. Gaisras įsiplieskė dėl gedimų elektros instaliacijoje.

Apie 21 val. 15 min. Alytuje, Naujosios gatvės daugiabučiame name užsidegė 5-ame aukšte esantis butas. Gaisro metu sudegė sofa-lova, televizorius, šaldytuvas, aprūko kambariai, vandeniu buvo užlietas ir žemiau esantis butas. Prie degusio buto durų buvo rastas apdegęs 65-erių metų vyras, kuris su 25 proc. kūno nudegimais paguldytas į ligoninės reanimacijos skyrių. Gaisras kilo dėl neatsargaus rūkymo lovoje.

Apie 19 val. 45 min. Šilalės rajone, Paparčių kaime, sodų bendrijoje „Dobilas“ nuo paliktos be priežiūros besikūrenančios krosnies užsidegė sodo namelis. Per gaisrą nuo karščio išsilydė plastikinė namo vidaus apdaila.

Apie 21 val. Jonavos rajone, Upninkų kaime, kaip spėjama, buvo padegta medinė daržinė. Gaisro metu sudegė pastatas, apie dvi tonos viduje buvusio šieno ir tiek pat šiaudų. Dar viena daržinė apie 19 val. 50 min. buvo padegta Anykščių rajone, Zaviesiškio kaime. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, tad jo bei viduje buvusių apie 20 tonų šieno išgelbėti nepavyko. Šių gaisrų aplinkybės tiriamos.

Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko 15 kitų gelbėjimo darbų, kurių metu ištraukė 3 nuskendusius žmones. Ignalinos rajone, už Šiškinių kaimo esančio dirbtinio vandens telkinio ištraukta paskendusi 58-erių metų moteris. Klaipėdoje, Liepų gatvėje, iš Danės upės ugniagesiai gelbėtojai ištraukė dar vienos nuskendusios apie 50-ies metų amžiaus moters kūną, o Širvintose iš Širvintų marių ištrauktas kol kas nenustatytos tapatybės paskendęs vyras.