Kelią į Kazokiškių sąvartyną tvėrusiam protestuotojui – 400 litų bauda


2011-11-10
BNS inf.
Kelią į Kazokiškių sąvartyną tvėrusiam protestuotojui – 400 litų bauda

Trakų rajono apylinkės teismas ketvirtadienį vienam iš protestuotojų, spalį per protesto akciją trukdžiusių šiukšliavežiams patekti į Kazokiškių sąvartyną, skyrė 400 litų baudą.

1950 metais gimusiam A.D. bauda paskirta už tai, kad jis nevykdė teisėtų policijos pareigūnų nurodymų pasitraukti nuo važiuojamosios kelio dalies, nepakluso policijos pareigūnų nurodymui nutraukti neteisėtus savo veiksmus bei sėsti į policijos automobilį ir vykti į policijos įstaigą. Šis nutarimas per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui.

Dar dviem protestuotojams nuosprendžius teismas numato skelbti kitą savaitę, BNS informavo teismo atstovas spaudai Darius Kasperskis.

Protesto akcija prie Kazokiškių sąvartyno vyko spalio viduryje, Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentui pranešus, kad sąvartynui veikti išduotas naujas leidimas. Joje policija sulaikė tris žmones.

Kazokiškių bendruomenės aktyvistai teigia, kad sąvartynas veikia be galiojančios poveikio aplinkai vertinimo analizės ir jo esą laukia toks pat likimas kaip uždaryto Kariotiškių sąvartyno, kurio vietoje susidarė dumblo pelkės, užteršta aplinka.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas prieš metus panaikino leidimą naudoti Kazokiškių sąvartyną, bet sprendimo vykdymą atidėjo metams ir įpareigojo per tą laiką pašalinti formalius trūkumus - atlikti poveikio aplinkai vertinimo procedūras ir gauti taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimą.