Kaunietė nesiskolino, tačiau liko skolinga


2009-04-01
Tomas Jarusevičius
Kaunietė nesiskolino, tačiau liko skolinga

Asmens dokumentų netekusi kaunietė per savo aplaidumą skaudžiai nusvilo - pasinaudoję svetimais duomenimis sukčiai jos vardu paėmė per tūkstantį litų paskolų.

Kauno policija aiškinasi sukčiavimo atvejį. Teisėsaugininkų pagalbos prireikė 54 metų Nadieždai D. Neseniai moteris iš dviejų greitojo vartojimo kreditus teikiančių bendrovių sulaukė raginimų grąžinti per tūkstantį litų siekiančias skolas. Kaunietė teigia tik iš minėtų laiškų sužinojusi, kad yra kažkam skolinga, nors pati tikina niekada kreditų neėmusi ir skolininke nesijaučianti.

Dar kovo 15 dieną jai laišką atsiuntė bendrovė „Ferratum“, pranešusi, kad moteris prieš kurį laiką trumpąją SMS žinute užsisakė ir gavo penkių šimtų litų paskolą. Po poros savaičių kone analogiško turinio laiškas kaunietę pasiekė ir iš bendrovės „Smscredit.lt“. Tiesa, pastarajai įmonei tariama skolininkė sužinojo turinti grąžinti šešis šimtus litų.

Tik tuomet moteris suprato, kaip karčiai jai atsirūgo dar praėjusių metų gruodį įvykusi nelaimė.

Pasirodo, tuomet dingo jos asmens dokumentai. Tikėtina, kad tarp jų buvo ir elektroninės bankininkystės kodų kortelė bei visi slaptažodžiai.

Tai yra svarbiausi atributai, norint gauti greitojo vartojimo kreditą. „Kauno dienos“ kalbinti įmonių atstovai stebėjosi, kad nusikaltėliai nuo gruodžio mėnesio dar kelis mėnesius laukė ir tik tuomet ryžosi apgaule paimti paskolą.

Plačiau apie sukčių veiklos schemas ir galimas grėsmes skaitykite ketvirtadienio „Kauno dienoje“.