Vidurdienio dvikovos ant geležinkelio viaduko


2005-07-16
Greta ČIŽINAUSKAITĖ
Vidurdienio dvikovos ant geležinkelio viaduko

Iš pasalų užpultą merginą iš žagintojo gniaužtų išvadavo nepelnytai kukliai įvardytas praeivis

Ketvirtadienį, vidury baltos dienos, kėsintasi išžaginti į namus Aukštuosiuose Šančiuose Tunelio gatvės viaduku, ties Dainų slėniu, grįžtančią devyniolikmetę.

Kuo galėjo baigtis šis įžūlus savo išvaizda, anot liudytojų, valkatą primenančio vyriškio išpuolis, surengtas apie trečią valandą dienos, belieka tik spėlioti. Kas, pavyzdžiui, galėtų garantuoti, kad nusižiūrėtajai į aukas būtų pavykę ištrūkti gyvai?

Merginai į pagalbą atbėgo jaunas vyras, apie kurį vakar rytą težinota, jog tai - Sergejus Z., dirbantis Aukštųjų Šančių parduotuvėje.

Kol jis grūmėsi su devyniolikmetės užpuoliku, apie šį įvykį pranešta Vyriausiojo policijos komisariato budėtojui. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, pareigūnams mobiliuoju paskambino kita tuo pačiu viaduku ėjusi mergina, kuri, jeigu būtų pasirodžiusi anksčiau, pati galėjo tapti auka.

Pirminiais duomenimis, užpulta devyniolikmetė sekta nuo visuomeninio transporto stotelės “Viadukas”. Mergina teigia kurį laiką girdėjusi paskui einančiojo įtartinus žingsnius. Kaip paaiškėjo netrukus, laukta patogaus momento.

Nusižiūrėtoji į aukas užpulta jau perėjusi viaduką - ties laiptų, vedančių į Aukštuosius Šančius, aikštele.

Iš nugaros prišokęs užpuolikas griebė merginai už veido, uždengdamas akis bei užspausdamas burną, ir jėga nusitempė į čia pat šlaite esančius krūmus. Auka pargriauta ant žemės, nuo jos pradėti plėšti rūbai.

Laimė, merginai vis dėlto pavyko surikti.

Į pagalbos šauksmą sureagavo pro šalį ėjęs jau minėtas Sergejus Z. Tačiau, šiam susigrūmus su merginos užpuoliku, pastarajam pavyko ištrūkti.

Užpuolikas pasileido tuo pačiu viaduku atgal - Ąžuolyno link, tačiau šia kryptimi jau skubėjo Vyriausiojo policijos komisariato budėtojo pasiųstas netoliese patruliavęs Apsaugos policijos ekipažas.

Įtariamasis bandymu išžaginti sulaikytas jau Tunelio gatvėje. Paaiškėjo, kad tai - Kauno rajone, Zapyškio seniūnijos Kluoniškių kaime registruotas trisdešimt šešerių metų Valdas Nekrošius.

Pirminiais duomenimis, V.Nekrošius neteistas.

Noreikiškių policijos nuovada, kurios aptarnaujamoje teritorijoje - įtariamojo gimtasis kaimas, taip pat negalėjo pasakyti apie V.Nekrošių nieko blogo: “Na, išgeria, kaip visi kaime, kartą buvo susimušęs su tėvu”.

Panašiai sulaikytąjį “Kauno dienai” apibūdino ir Kluoniškių kaimo gyventojai, nenorėję tikėti, kad tai, ką girdi apie savo kaimyno sulaikymo aplinkybes, gali būti tiesa.

Tačiau V.Nekrošių sulaikę Kauno teisėsaugininkai neatmeta, kad tai gali būti ne vienintelis įtariamojo padarytas nusikaltimas, nors minėtas viadukas labiau garsėja kaip apiplėšimų, per kuriuos aukos netenka rankinių bei mobiliųjų telefonų, vieta.