Vėluojantis pavasaris trukdo pademonstruoti naujas šukuosenas


2005-03-22
Daiva VALEVIČIENĖ
Vėluojantis pavasaris trukdo pademonstruoti naujas šukuosenas

Mados diktatoriai įkvėpimo semiasi iš praėjusio amžiaus septintojo ir aštuntojo dešimtmečių

Madingus rožinius ir žalsvus batelius avinti moteris negali šukuotis bet kaip. Artimiausią sezoną drabužiai ir šukuosena tiesiog privalo pabrėžti moteriškumą, o elegancijos suteikti bus galima spalvotais akmenukais nusagstytomis sagėmis.

Vyrams teks atsisveikinti su vėjavaikiškomis šukuosenomis ir vėl šukuotis glotniai. Nors oras kol kas verčia slėptis po gobtuvais ir kepurėmis, pats laikas rinktis naują įvaizdį.

Nutylėta prabanga

Žinomos kirpėjos Ingrida Maliaukaitė, Rasa Gaižauskaitė, Renata Slivinskaitė, Valentina Valiūnienė, Dangira Varnienė, Elona Delkuvienė, Inga Armonavičienė, Gitana Ruseckienė, Sonata Dzeventkauskienė ir Jurgita Padriezienė surengė madingų 2005-ųjų šukuosenų pristatymą. Jo kryptį galima apibūdinti trumpai - modernusis retro.

“Pasaulio šukuosenų mados diktatoriai grįžta įkvėpimo į praėjusio amžiaus 70-ųjų pabaigą - 80-ųjų pradžią. Technologijų ir tempo išvargintam trečiojo tūkstantmečio gyventojui šis etapas simbolizuoja kur kas ramesnį, romantiškesnį, tačiau ne mažiau turtingą gyvenimą. Madingas šių metų įvaizdis persisunkęs “nutylėta prabanga”. Ypatingas dėmesys skiriamas technikai - tiek struktūrizuotam ilgio, tiek paslėptam kirpimams”, - sako Lietuvos kirpėjų asociacijos valdybos narė, vieno Kauno grožio salonų direktorė Ingrida Maliaukaitė.

Subtiliai ir romantiškai elegancijai 2005-ųjų pavasarį-vasarą negalės atsispirti ne tik moterys, bet ir vyrai. Vėjavaikiškos vyrų šukuosenos daugiau nebemadingos. Dailiai suglostyta šukuosena vėl taps stipriosios lyties elegancijos sinonimu.

Audinės kailiuko spalvos

Jau įpratome, kad madinga šukuosena traukia dėmesį ne tik originaliu kirpimu, bet ir spalvomis. Sruogelės, “plunksnelės”, įvairių atspalvių dėmės ir juostos nebestebina tiek šventinį vakarą, tiek kasdieniškoje minioje.

Manekeniškos išvaizdos panelės masiškai tampa blondinėmis, raudonplaukėmis ar brunetėmis. Kokios spalvų šukuosenos vyraus pirmąjį šių metų pusmetį?

I.Maliaukaitė sako, jog madingi visi švelniausi atspalviai iš audinės kailio spalvų paletės bei aukso tonai. Taip pat “perlamutras”, juoda su šaltais lydyto metalo spalvų akcentais.

Naująjį sezoną profesionalūs kirpėjai siūlo kasdieninį gyvenimą paįvairinti akcentuojant rožinę - meilės spalvą. Tuo tarpu siekiantieji išsiskirti originalumu rinksis daugiaspalves, įmantriai dažytas sruogas.