Užsienietį apgynusiai kaunietei - padėka


2007-03-02
Greta ČIŽINAUSKAITĖ
Užsienietį apgynusiai kaunietei - padėka

Viena Šilainių gyventoja sulaukė Santakos policijos komisariato viršininko Raimondo Abugelio padėkos. Šios svetimo nelaimei neabejingos moters dėka sulaikyti du Šilainiuose plėšikavę Vilijampolės gyventojai. Vienas jų - teistas 6 kartus. Buvo įtartas ir žmogžudyste.

Tą trečiadienio vakarą į plėšikų spąstus pateko 20-metis Danijos pilietis, grįžęs į namus Šilainiuose maršrutiniu autobusu. Manoma, kad nusikaltėliai jį sekė. Iš autobuso Rasytės gatvėje jie išlipo kartu su auka.

20-metis užpultas tiesiog stotelėje, jėga partrenktas ant suolo. Prasidėjus grumtynėms, jis dar bandė šauktis pagalbos, išbėgęs į važiuojamąją kelio dalį. Tačiau nesustojo nė viena pro šalį važiavusi mašina.

Užpuolikai iš sumuštos aukos pagrobė mobiliojo ryšio telefoną bei piniginę su dokumentais ir pinigais.

Įvykį mačiusi minėta moteris nedelsdama surinko policijos budėtojų numerį 112. “Pagalvojus, kad taip pat galėjo būti užpultas mano sūnus, puoliau skambinti į policiją automatiškai”, - teigė ji padėką pareiškusiam policijos vyresniajam komisarui.

Pranešimą užregistravęs Vyriausiojo policijos komisariato budėtojas pasiuntė įvykio vieton arčiausiai buvusį Patrulių rinktinės ekipažą. Įtariamieji, dar bandę pakeliui atsikratyti grobiu, sulaikyti prie “Taubūčių” parduotuvės.

Nustatyta, kad vienas jų - 28-erių metų Vitalijus Rinkavičius, pirmą kartą teistas dar neturėjęs 18-os. Jo biografijoje daugiausia teistumų už vagystes, tačiau yra ir pasikėsinimas neteisėtai pereiti valstybės sieną bei jau minėtas 2-ejų metų senumo nužudymas Šilainiuose, Prūsų gatvėje. Tada jis įtartas pasmaugęs žmogų, tačiau kaltės įrodyti nepavyko.

Jaunesnysis iš sulaikytųjų - 17-metis. Pernai jam iškeltos 2 baudžiamosios bylos. Viena jų - už išpuolį prieš policijos patrulius, surengtą vienoje Vilijampolės sankryžoje.