Užkulisiniai žaidimai posto neišsaugojo


2004-02-14
Arūnas ANDRIUŠKEVIČIUS
Užkulisiniai žaidimai posto neišsaugojo

Po “Kauno dienos” rašinio bendrovės “Kauno keliai” direktorius atsistatydino  

Savivaldybės bendrovės “Kauno keliai” valdyba vakar patenkino direktoriaus Beniaus Mažeikos atsistatydinimo pareiškimą. Šią savaitę paaiškėjo, kad direktorius pardavė keletą objektų bei penkeriems metams išnuomojo pastatą Draugystės gatvėje, nepaisant to, jog dar šiemet bendrovė turėtų būti privatizuota. Kauno mero Arvydo Garbaravičiaus pavedimu Savivaldybės kontrolieriaus tarnyba atlieka išsamų tyrimą.  

Išgelbėti bendražygio nepavyko  

Neeiliniame posėdyje dalyvavo ir atostogaujantis Kauno mero pirmasis pavaduotojas Kazimieras Starkevičius. Jis yra ir “Kauno kelių” valdybos pirmininkas. B.Mažeika, kaip ir vicemeras, priklauso konservatorių partijai. Būtent K.Starkevičius prieš pusmetį protegavo jo kandidatūrą į direktoriaus postą.

“Kauno dienos” šaltinių teigimu, vakar prieš valdybos posėdį K.Starkevičius kartu su B.Mažeika porą valandų kalbėjosi su kai kuriais valdybos nariais, tačiau pastarieji nepakeitė savo nuomonės dėl direktoriaus veiklos.

“Gal esame per griežta ir reikli valdyba, tačiau reagavome principingai. Direktorius padarė vieną pažeidimą. Be mūsų žinios pardavė keletą garažų. Tiesa, ankstesnė valdyba buvo leidusi parduoti šiuos objektus”, - bendrapartiečio veiksmus bandė teisinti K.Starkevičius.

“Kauno diena” rašė, kad B.Mažeika pardavė ne tik garažus, bet ir šiluminio mazgo patalpą. Šalia šių objektų buvo suformuotas žemės sklypas. “Kauno kelių” vadovas išnuomojo ir Draugystės gatvėje esantį statinį. Šiuo metu jis intensyviai rekonstruojamas. Minėta sutartis galios penkerius metus, nors bendrovės valdyba buvo įpareigojusi direktorių, kad po privatizacijos neliktų galiojančių nuomos sutarčių.  

Vicemerui trūksta informacijos  

Po valdybos posėdžio B.Mažeika kategoriškai atsisakė bendrauti su “Kauno dienos” žurnalistais. “Nieko nekomentuosiu”, - tvirtino buvęs direktorius. Naujuoju “Kauno kelių” vadovu išrinktas ilgametis šios įmonės darbuotojas Vidmantas Norkus.

“Mes palinkėjome jam sėkmingai pasirengti artėjančiam sezonui”, - teigė K.Starkevičius. Paklaustas, ar matė Savivaldybės kontrolieriaus tyrimo medžiagą, vicemeras tikino su ja nesusipažinęs. “Ir meras jos nėra matęs”, - sakė politikas.

Tuo tarpu Kauno meras Arvydas Garbaravičius vakar neslėpė, kad jam buvo pateikta minėto tyrimo medžiaga. “Turiu informacijos apie tai, kas dedasi “Kauno keliuose”. Tiesa, kol kas dar negavau Savivaldybės kontrolieriaus patvirtintų išvadų”, - sakė meras.

“Kauno kelių” valdybos nariai taip pat prasitarė, kad žino, kokius pažeidimus nustatė Savivaldybės kontrolieriaus tarnyba. “Visi žinome, apie ką kalbame. K.Starkevičius užėmė keistą poziciją”, - teigė vienas valdybos narys, nenorėjęs viešai skelbti savo pavardės.  

Išvados bus analizuojamos  

A.Garbaravičius teigė, kad gavęs oficialias tyrimo išvadas nuspręs, ką daryti toliau. Neatmetama galimybė, kad bus kreiptasi ir į teisėsaugos institucijas. Taip pat ketinama išsiaiškinti, ar buvusio direktoriaus veiksmai nepadarė bendrovei žalos.

Šios savaitės pradžioje B.Mažeika teigė, kad jis nenusižengė jokiems įstatymams ir bendrovė nepatyrė nuostolių. Tuo tarpu, specialistų teigimu, naujajam “Kauno kelių” savininkui gali nepatikti, kad sudarytos ilgalaikės nuomos sutartys. Nuomininkai taip pat gali pareikalauti, kad būtų padengtos remonto išlaidos. “Galima pateikti fantastiškas sąskaitas”, - sakė jie.