Trūkęs vamzdynas sukėlė nepatogumų


2006-03-07
Arūnas ANDRIUŠKEVIČIUS
Trūkęs vamzdynas sukėlė nepatogumų

Savanorių prospekte vakar trūkęs vandentiekio vamzdis sukėlė nepatogumų ir vairuotojams, ir gyventojams. Avarija įvyko netoli “Lietuvos draudimo” pastato. Į įvykio vietą atvažiavę bendrovės “Kauno vandenys” darbuotojai vandens nutekėjimą greitai sustabdė.

“Liūdniausios prognozės nepasitvirtino. Paaiškėjo, kad trūko ne magistralinis, o į kvartalą nutiestas vamzdis. Iš pradžių vandens tiekimas buvo nutrauktas keletui namų. Tačiau specialistai jau rado papildomą sklendę, todėl jiems vandens tiekimas bus atnaujintas”, - teigė bendrovės “Kauno vandenys” Tinklų eksploatacijos cecho viršininkas Vytautas Navickas.

Vakar specialistai neprognozavo, kiek gali užtrukti trūkusio vamzdžio remontas. “Teks ardyti asfaltą. Viskas priklausys nuo to, kaip greitai aptiksime avarijos vietą”, - teigė “Kauno vandenų” atstovai. Pasak V.Navicko, tokios avarijos nėra itin retos. “Vidutiniškai per dieną užregistruojame beveik po dvi panašaus pobūdžio avarijas. Tam įtakos turi ir žiemiški orai. Minusinė temperatūra laikosi gana ilgai. Įšalas siekia 1,2-1,5 metro. Natūralu, kad tai turi įtakos ir vamzdynų būklei”, - teigė “Kauno vandenų” Tinklų eksploatacijos cecho viršininkas.