Tragiška konflikto dėl šuns baigtis


2003-11-29
Greta ČIŽINAUSKAITĖ
Tragiška konflikto dėl šuns baigtis

Paauglė įtariama penkis kartus teisto kaimyno nužudymu

Vakar paryčiais Kauno medicinos universiteto klinikose mirė penkis kartus teistas kaunietis Antanas Mačenskas.

Per tas dešimt reanimacijoje praleistų dienų šis net aštuoniolika metų už grotų praleidęs vyriškis taip ir neatgavo sąmonės.

Šią savaitę įtarimas dėl sunkaus jo sveikatos sutrikdymo pareikštas šešiolikmetei vyriškio kaimynei.

Keturiasdešimt aštuonerių metų A.Mačenskas rastas be sąmonės lapkričio 18-osios vakarą prie nepilnametės namų Šančiuose, Linų gatvėje. Greitosios medikams atvežus jį į Klinikas, konstatuota, kad vyriškio būklė kritiška, jo gyvybei gresia pavojus.

Iki vakarykščių tragiškų žinių iš Klinikų, šį įvykį tyrė Panemunės policija. Vakar tyrimą perėmė Kauno vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, besispecializuojantys tiriant nužudymus.

Pirminiais duomenimis, tą lapkričio 18-osios vakarą A.Mačenskas neblaivus vedžiojo kaimynų rotveilerį. Jį bevedžiojant įvyko konfliktas su kaimynystėje gyvenančiais nepilnamečiais. Teigiama, kad vyriškis užsiundė ant jų šunį. Tiesa, neatmetama, kad tai gali būti tik gynybinė versija: paties A.Mačensko taip ir nepavyko apklausti.

Nors visa Linų gatvė šurmuliuoja, kad kaimyną mušė ne tik Jaunimo mokykloje besimokanti šešiolikmetė, bet ir taksistu dirbantis jos tėvas, įtarimas dėl šio sunkaus nusikaltimo kol kas pateiktas tik nepilnametei. Šešiolikmetė prisipažino sudavusi A.Mačenskui kelis smūgius. Jos tėvo apklausos rezultatai nekomentuojami, tačiau įtarimas jam taip pat nepateiktas.

Pareigūnų duomenimis, nepilnametės tėvas atsidūrė įvykio vietoje, kai pas jį pagalbos atbėgo dukters draugė. Pastarąją neblaivus A.Mačenskas tampė gatvėje už plaukų.

Kas įvyko, kai tai išgirdęs šešiolikmetės tėvas išbėgo į gatvę, tikslinama. Jo dukrai pareikštas įtarimas dėl sunkaus kaimyno sveikatos sutrikdymo bus perkvalifikuotas į įtarimą nužudymu tik sulaukus ekspertų išvadų dėl A.Mačensko mirties priežasties. Pastaroji dar gali apversti šioje skaudžioje istorijoje viską aukštyn kojomis.

Už nužudymą, kaip ir už sunkų sveikatos sutrikdymą, Lietuvoje gresia baudžiamoji atsakomybė nuo keturiolikos metų.