Šventėms - šokis ant ledo ir paštetas


2004-12-21
Jurgita ŠAKIENĖ
Šventėms - šokis ant ledo ir paštetas

Iki Kalėdų likus kelioms dienoms teikiamos netikėtos dovanos, įsibėgėja labdaros akcijos

Vakar verslininkai, visuomenės veikėjai švenčių proga sveikino gausią kauniečių šeimą, vaikų globos namų auklėtiniams dovanojo spektaklį ant ledo su Povilu Vanagu ir Margarita Drobiazko. Mero žmona Rita Garbaravičienė žurnalistams pristatė organizuojamą labdaros akciją.

Supainiojo vaikų skaičių

Vakar ryte kauniečių Dalios ir Tomo Bajer šeimą pasiekė bendrovės “Vilniaus mėsa” dovanos. Dėžės saldainių, “Nykštuko” pašteto, mėsos vyniotinių bei šventinių kepurėlių pasiekė dar keturių didžiųjų miestų gausiausias šeimas. Jose auga net 61 vaikas.

“Norime, kad ant Kalėdų stalo vaišių netrūktų ir tėvų neturintiems vaikams, ir daugiavaikėms šeimoms”, - sakė bendrovės generalinis direktorius Audrius Skučas, pristatydamas ilgalaikį socialinės paramos projektą.

D.Bajer nustebo sulaukusi svečių net iš Vilniaus. Paklausta, kuriam laikui šeimai užteks atvežtų mėsos gaminių, moteris nuoširdžiai patraukė pečiais. “Tai kad mes atpratę nuo mėsos. Dažniausiai valgom makaronus, daržoves”, - sakė 6 studentų, 4 mokinių ir vieno darželinuko mama. Vyriausiai dukrai Ritai - dvidešimt penkeri metai. Ji vienintelė gyvena atskirai. Visi kiti kol kas glaudžiasi sujungtuose dviejuose butuose Šilainiuose.

Kalėdos ant ledo

Po pietų į “Ledo areną” rinkosi įvairių Kauno vaikų globos namų auklėtiniai stebėti žiemos sporto mokyklos “Baltų ainiai” dovanoto spektaklio ant ledo.

Šeši šimtai akių susmigo į čiuožėjus Povilą Vanagą bei Margaritą Drobiazko, Lietuvos dailiojo čiuožimo čempioną Aidą Reklį, Ingridą Zenkevičiūtę-Sniežkienę, Tomą Katukevičių, Agnę Kadauskaitę ir kitus.

P.Vanagas, kurio pasirodymas su M.Drobiazko buvo įkomponuotas į kalėdinę pasaką ant ledo, teigė, jog laiko dalyvauti tokiuose renginiuose visuomet surasdavo ir suras ateityje.

Arenoje pasirodęs Kalėdų Senelis sulaukė ne mažiau plojimų. Jis įvažiavo “Marvos” žirgyno žirgo tempiama karieta. Išlipęs iš jos, renginio svečias raudonais drabužiais čiuožė ir sveikino susirinkusiuosius. “Senelį su pačiūžomis mums surasti padėjo Ledo ritulio lyga”, - pasakojo “Baltų ainių” direktorė Laima Krauzienė.

Labiausiai trūksta rankšluosčių

Miesto mero Arvydo Garbaravičiaus žmona Rita Garbaravičienė jau išsiaiškino, kuriuose vaikų ir pagyvenusių žmonių globos namuose ko labiausiai trūksta, ir ketina palengvinti jų buitį, padedama geros valios žmonių.

“Bijojau, jog tokia akcija gali atrodyti mados dalykas, bet pagalba artimųjų globos netekusiems kauniečiams yra labai reikalinga”, - kalbėjo R.Garbaravičienė.