Sporto rūmų galvosūkis atidedamas kitai kadencijai


2007-03-24
Arūnas ANDRIUŠKEVIČIUS
Sporto rūmų galvosūkis atidedamas kitai kadencijai

Opozicijos atstovai nusprendė neboikotuoti kitą savaitę vyksiančio paskutinio šios kadencijos miesto Tarybos posėdžio

“Girdėjau kalbas apie galimą boikotą. Jeigu dabartinė opozicija ir būsimoji valdžia taip pasielgtų, ji diskredituotų save. Į paskutinio posėdžio darbotvarkę niekas nežadėjo įtraukti diskutuotinų klausimų. Iš tiesų situacija gana dviprasmiška, nes susidarė savotiškas tarpuvaldis. Dėl to ir kyla daugiau diskusijų”, - vakar po susitikimo su opozicijos atstovais komentavo Kauno meras Arvydas Garbaravičius.

Spręs naujoji Taryba

Dar praėjusią savaitę kalbėta, kad paskutiniame šios kadencijos miesto Tarybos posėdyje bus pristatyta sporto rūmų koncesijos sutartis. Savivaldybės administracijos laikinasis direktorius Robertas Stanionis vakar sakė, kad sprendimą dėl arenos turės priimti naujos kadencijos miesto valdžia.

Jis taip pat patvirtino, kad šią savaitę “Kauno dienos” įvardyta apie 420 milijonų litų arenos projekto vertė yra tiksli.

“Iš prancūzų gavome oficialų pasiūlymą, kuriame kaina nesumažinta. Jiems jau išsiuntėme raštą, kuriame prašome pasiūlyti palankesnę kainą. Taip pat atkreipėme dėmesį, kad kompanijos pirminiame pasiūlyme sporto rūmų kaina buvo mažesnė”, - neslėpė R.Stanionis.

Opozicija jau matuojasi krėslus

Daugiau nei valandą truko Kauno mero A.Garbaravičiaus pokalbis su įvairių frakcijų atstovais. Iš darbotvarkės išbraukti keli klausimai bei sutarta, kad kitą savaitę seniūnų sueigoje bus pateikta papildoma informacija.

“Dabartinės opozicijos atstovai jau matuojasi valdžios krėslus”, - vakar juokauta Savivaldybės kuluaruose, kai dabartinio mero A.Garbaravičiaus kabinete pasirodė realiausias kandidatas į šį postą Andrius Kupčinskas.

“Jau ir dabartinėje miesto Taryboje susiformavusi opozicinė dauguma. Tenka tai pripažinti, todėl visą atsakomybę jie ir turėtų prisiimti. Jau ir miesto biudžetas buvo parengtas ne liberalcentristų, o opozicijos”, - mano A.Garbaravičius.

Darbotvarkę dar taisys

Vakar iš darbotvarkės išbrauktas sprendimo projektas dėl didžiųjų prekybos centrų išsidėstymo schemos. “Kai kurie kiti klausimai mums taip pat sukėlė įtarimų, tačiau kol kas nematėme
sprendimo projektų. Neatmetame galimybės, kad darbotvarkė dar bus koreguojama ir prieš posėdį”, - tvirtino Liberalų sąjūdžio Kauno skyriaus pirmininkas Rimantas Mikaitis.

Jis neprognozavo, ar šios kadencijos miesto Tarybai susirinkus paskutinį kartą pavyks išvengti tuščio politikavimo ir nereikalingų emocijų. “Rinkimai baigėsi, todėl visiems derėtų susitaikyti su pasikeitusia situacija”, - teigė R.Mikaitis.

Naujos kadencijos miesto Tarybos pirmasis posėdis turėtų įvykti balandžio 12 dieną.