Seilės tįsta
„Apsilaižydamas skaitau lietuviškos kiaušinienės gamybos subtilybes. O kai baigiu skaityti, išsiskyrusios mano skrandžio sultys liepia nieko nelaukiant rašyti. Tai ir darau. Apsilaižydamas.
Atvykdamas iš kaimo studijuoti į Klaipėdą, neatsivežiau „Kokteilyje“ dažnai minimos krosnelės, kurioje mama duoną kepdavo.
Tad prašau tokių receptų, kuriuos galėčiau įgyvendinti turėdamas tik elektrinę plytelę ir „petelnę“ (vieną komplektą visam kambariui), kad galėčiau paruošti lietuvišką kiaušinienę.
Sprendžiant iš „Kokteilyje“ nurodytų produktų kiekio, kiaušinienės visuomet turėtų užtekti visiems kambariokams.
Nedelsk, „Kokteili“. Skelbk naują receptą. Valgyti norisi,“ - rašo Liudvikas.
Kiaušinienė - šventas patiekalas
Nuo seniausių laikų kiaušinienė buvo laikoma šventu patiekalu. Viename iš Prancūzijos Alpių kaimelių iki šių dienų vasario viduryje pradedama švęsti saulės, pavasario ir šilumos atėjimo šventė, kurioje pagrindinis patiekalas yra būtent neplakta kiaušinienė – saulės simbolis.
Ilgiausių metų
Tai turėsite padainuoti Ambraziejams, Daugardams, Daugotams, Daugturams, Daugučiams, Tautėms, Augustėms ir Jekaterinoms. Ir dovanų nunešti. 2006-ųjų gruodį yra madingos dovanos, kurių kaina yra nuo 52 iki 61 lito. Nepersistenkite – būsite nemadingi.
Linksmieji tirščiai
Danielius žmonai:
- Šneki kaip idiotė!
- Šneku, kad suprastum.
Česka
(39 77 19; sako, kad ant stručio kiaušinio net sėdėti galima)
Naujausi komentarai