Savaitgalio prakalbos - urbi et liurbi


2003-07-19
Savaitgalio prakalbos - urbi et liurbi
Startas

Dar velniai žino, kaip čia būtų buvę, jei būčiau žinojęs...

Juk prieš ateidamas į šį pasaulį, televizoriaus nematai. Deja. Todėl nežinai, kad yra “papildomų sąlygų”. O būtų sveika žinoti.

Žmogau! Turi būti budrus kaip brisius, nes visada ir visur yra papildomų sąlygų. Ne tik perkant aparatą už vieną litą. Tie devyniasdešimt devyni litai, kuriuos kainuoja mažytis šūdniekis prie to aparato, be kurio jis neveikia, tai dar menka bėda, palyginus su tom papildomom sąlygom, kurias pateikia pats gyvenimas. Manai, iššokai į pasaulį ir žvenk iš laimės? O kad reiks mokytis, dirbti, įsimylėti kaip šuniui... Tai yra, pardon, - įsimylėjus staugti kaip šuniui? Ženytis pagaliau? Nežinodamas, kad yra papildomų sąlygų, ir ženijiesi kaip šuo - laimingas. Puoli į santuoką kaip nuogas į pirtį. Ne vienam paskui paaiškėja, kad ne į pirtį, o į dilgėles. Ačiū Dievui, ne kiekvienam. Pasitaiko laimingųjų, ištikimų TV žiūrovų, kurie jau įspėti - ženijantis yra papildomų sąlygų! Yra dar labiau išprususių. Tokių, kurie matę ne tik “yra papildomų...” ir taip toliau, bet ir “dėl šalutinio poveikio pasitarkite su gydytoju ar vaistininku”. Iš esmės tai tos pačios kategorijos fenomenai - “papildomos sąlygos” ir “šalutinis poveikis”. Nors šalutinis poveikis vis dėlto rimtesnis dalykas. Šalutinis poveikis gali būti ir mirtinas. Arba gali pasodinti... Todėl reikia pasitart. Kaip jau sakyta - su savo vaistininku ir taip toliau. Jeigu tų pacientų, kurie prisipirko po keliasdešimt sklypų, nepasodins, vadinasi, jie pasitarė su savo daktarais ir advokatais ir nuo šalutinio poveikio apsisaugojo. Dairykis, žmogau!

Gyvenk ir dairykis, ar nesiartina prie tavęs šalutinis poveikis, ar nesupa tavęs papildomos sąlygos. Būk budrus. Sako, pirmykščiai žmonės net miegodavo “žemo starto” pozicijoje. Kad galėtų šokti ir bėgti, jeigu kas. Jeigu kas? O maža kas! Inventorizacija, privatizacija ir panašiai. Nesuderintas auditas, pavyzdžiui. Žemo starto pozicija yra ne mažiau svarbi nei papildomos sąlygos ar šalutinis poveikis. Net olimpiniai čempionai nesidrovi “žemo starto” pozicijos ir tik todėl skina auksinius prizus ir laimi pasaulinę šlovę. Bet tai dažniausiai juodaodžiai sportininkai. Mūsų atletai mėgėjai dažniausiai laimėjo ir laimi privatizaciją.

Žmogau! Susigalvojęs apsigyventi šiame pasaulyje, neužmiršk...

Pirma - yra papildomų sąlygų.

Antra - dėl šalutinio poveikio pasitark su savo vaistininku, daktarais ir advokatais. Būtinai su “antrąja puse”!

Trečia - jeigu sutuoktinio pareiga tave verčia kartais miegoti, miegok “žemo starto” pozicijoje.

Ketvirta - neužmiršk Prutkovo: “Jeigu nori būti laimingas, tai ir būk”.

Tavo Žertva