Savaitgalį kauniečiai šaudė laiptinėse ir iš automobilių


2006-09-26
Savaitgalį kauniečiai šaudė laiptinėse ir iš automobilių

Šaunamaisiais ginklais, kuriems įsigyti nereikia jokio leidimo, savaitgalį Kaune sužaloti dar du žmonės.

Į vieną įvykį policiją bei medikus iškvietė persigandę gyventojai. Naktį į sekmadienį, buvo jau po vidurnakčio, policijai pranešta, kad šaudoma vieno Ašigalio gatvės daugiabučio laiptinėje. Tarp šūvių girdisi vyro plūdimasis ir moters klyksmas.

Atskubėję patruliai sulaikė neblaivų šio namo gyventoją Vidą Š. Iš 29-erių metų sulaikytojo, kuriam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis, paimtas mažo kalibro revolveris, kuriam įsigyti užtenka pateikti dokumentą, kad esi pilnametis. Greitosios medikai išvežė į ligoninę šiuo ginklu sužalotą vyriškio žmoną. Moteriai peršauta plaštaka.

Pirminiais duomenimis, taip baigėsi kažkokia savaitgalio šventė pas šioje laiptinėje gyvenančią neblaivaus šaulio seserį. Neva viena iš užstalės dalyvių apie pusę pirmos nakties paprašiusi, kad jis išneštų kieman automobiliu privažiuosiančiam jos sūnui pinigų. Šis atvyko ne vienas. Nunešusiajam pinigus nepatiko, kad su juo neva per grubiai kalbėta. Tai, pasak sulaikytojo, ir buvo priežastis pasiimti iš namų savigynai legaliai įsigytą mažo kalibro revolverį.

Pamačius, kad vyras kažkur išsirengė su ginklu rankoje, paskui jį į laiptinę pasileido ir žmona. Vieną kartą atimti iš vyro revolverį jai pavyko. Tačiau, atrodo, tai dar labiau šį įsiutino. Tada jis ir šovė du kartus į viršų.

Antrasis bandymas nuginkluoti namą iš miegų baigiantį prikelti vyrą baigėsi blogiau. Besigrumiant moteriai sužalota plaštaka. Sužeistoji tvirtina pretenzijų vyrui neturinti. Pastarasis tą pačią naktį iš sulaikymo paleistas, tačiau ginklą pareigūnai kol kas pasiliko. Jų teigimu, bet kokiu atveju šis neblaivus šaulys bus nubaustas, nesvarbu, kad nukentėjusioji jam neturi pretenzijų. Dėl šios moters pozicijos ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo suteikimo gali tekti perkvalifikuoti į viešosios rimties trikdymą, tačiau tam reikalingas nors vieno nepatenkinto, kad buvo prikeltas iš miego, kaimyno pareiškimas. Priešingu atveju ikiteisminį tyrimą teks nutraukti, tačiau vis tiek už šaudymą neleistinoje vietoje vyriškiui gresia administracinė atsakomybė - greičiausiai piniginė bauda.

Penktadienio popietę į Raudonojo kryžiaus traumatologus pagalbos dėl peršautos kojos kreipėsi 20-metis iš Aukštųjų Šančių. Medikams vaikinas teigė, kad į jį šauta netoli namų iš pravažiuojančio automobilio. Manoma, kad iš orinio šautuvo, kuriam įsigyti taip pat nereikia specialaus leidimo. Aplinkybės tikslinamos: kol kas nukentėjusysis nelabai nori bendrauti su policija.

KD inf.