Šauniausia KTU studente tapo rožinė dizainerė


2006-10-21
Jurgita ŠAKIENĖ
Šauniausia KTU studente tapo rožinė dizainerė

Antrą vietą laimėjusi mergina neslėpė apmaudo

Kauno technologijos universitetas (KTU) rengia studentus M.Romerio universiteto Kauno policijos fakultetui ir Lietuvos karo akademijai. Taip buvo galima galvoti ketvirtadienio vakarą vykusiuose šauniausios studentės rinkimuose “KTU ledi 2006”. Vakaro naktiniame klube “Los Patrankos” tema - “Policijos akademija”. Rinkimus laimėjo seksualios rožinės panteros įvaizdį pasirinkusi KTU Dizaino ir technologijų fakulteto antrakursė dvidešimtmetė Vilma Šilkaitytė. Jai atiteko ir publikos simpatijų titulas.

Į paskaitas - po bemiegės nakties

“Konkurso rezultatai visai patinka, nors giliai širdyje laimėti nenorėjau. Dabar reikės rengtis šauniausios Lietuvos studentės rinkimams, vėl nukentės mokslai”, - iš dalies apgailestavo V.Šilkaitytė. Teisę KTU atstovauti minėtame renginyje ji laimėjo su visais kitais prizais.

Paskaitų dėl rinkimų ji nepraleidžia. Studentė karūnuota buvo apie antrą valandą nakties, vėliau iki paryčių linksminosi su draugais. “Į pirmąją paskaitą ėjau nemiegojusi. Namo grįžau apie pusę šešių ryto, jau nevertėjo gultis”, - sakė V.Šilkaitytė.

Konkursančių vertinimo komisijoje dalyvavusios Dizaino ir technologijų fakulteto dekanė Virginija Jankauskaitė, KTU studentų reikalų direktorė Jovita Vasauskaitė vakar buvo priverstos į darbą ateiti taip pat ne itin daug miegojusios.

Buvo skaudu

Antrąją vietą užėmusi Ekonomikos ir vadybos fakulteto pirmakursė Karolina Petrokaitė neslėpė nuoskaudos dėl tokios rinkimų baigties. “Buvo skaudu. Įdėjome tiek darbo. Visi mano numeriai buvo skirtingi, labai gerai atskleidėme temą, jokių nuogybių, vulgarumo. Ledi turi atrodyti ir elgtis kaip ledi. Vilmos pasirodymas buvo neblogas, tačiau su trupučiu chaoso”, - kalbėjo K.Petrokaitė. Ji dešimt metų šoko sportinius, šiuolaikinius šokius, lankė baletą, baigė Kauno A.Martinaičio dailės mokyklą.

Nugalėtoja nesureikšmina kalbų, kad nuostabiai pasirodžiusią K.Petrokaitę ji neva nurungė padedama to, kad atstovauja tam pačiam fakultetui kaip ir renginio organizatoriai. “Karolina gražiai pasirodė, bet reikėjo kažko linksmesnio”, - savo pranašumu įsitikinusi V.Šilkaitytė. Ji ne tik šoka, bet ir dainuoja.

Nubaudė santuokos priesakais

Renginyje dalyvavo visų 12 KTU fakultetų atstovės. Nesulaukta KTU Panevėžio instituto delegatės. Merginoms buvo pateiktos trys užduotys. Iš pradžių jos turėjo įsijausti į organizatorių pateikto filmo herojų kailį, vėliau pademonstruoti savo, kaip policijos pareigūnės, reakciją vykstant incidentui. Finalininkėms skirta užduotis vadinosi “Turiu teisę bausti”.

Nugalėtojos V.Šilkaitytės padėjėjas po kiekvienos užduoties žiūrovams ir vertinimo komisijai pranešdavo, kad mergina konkurse toliau dalyvaus. Priežastys buvo svarios. Vaidindama Rožinę panterą studentė buvo “suimta” už kostiumo vagystę. Po girtaujančiųjų viešoje vietoje drausminimo operacijos ji turėjo tardyti suimtuosius, o po finalo, kurio metu savo draugą nubaudė iki gyvos galvos nusivesdama prie altoriaus, neva išvyko į povestuvinę kelionę.

Pateikė filmą

Viceledi tapusi K.Petrokaitė žiūrovus pavergė šokiu, plastika, žvilgsniu ir išbaigtais sumanymais. Kiekvienas šios pirmakursės pasirodymas buvo su vientisa idėja, be nereikalingų intarpų. Besifilmuodama filme “Policijos akademija” ji savo “kalinį” (buvusį pramoginių šokių partnerį Liną Sikarską) pašokdino tikrąja to žodžio prasme. Vykdydama antrąją konkurso organizatorių užduotį studentė pateikė filmuotą medžiagą, kurioje pateikiamas pavyzdys, kaip turi būti vykdomos tobulos vagystės. K.Petrokaitės idėjų fabriku buvo draugai Arijus Žakas ir Michailas Tarachovskis, tačiau sceniniams rūbams siūtis ji jau neprašė niekieno pagalbos. Tai jos hobis.

Trečiąją vietą rinkimuose užėmusi Socialinių mokslų fakulteto pirmakursė Gerda Kriščiūnaitė, vaizduodama gatvės muštynes, į pagalbą pasitelkė specialiuosius efektus - tamsiai apsirengusius padėjėjus, kurie padėjo valdyti dirbtines “mušeikų” kojas. Taip incidento dalyviai žiūrovams priminė filme “Matrica” matytus vaizdus.

KTU fotoledi titulas atiteko Mechanikos ir mechatronikos fakulteto pirmakursei Dovilei Česnavičiūtei. Ji iš visų dalyvių buvo vienintelė šviesiaplaukė. Sužinoję, kad ši žavi blondinė ketina tapti gana vyriškos srities specialiste, žiūrovai jai negailėjo ovacijų.