Sakurų giraitę saugos naujakuriai


2007-05-19
Vereta RUPEIKAITĖ
Sakurų giraitę saugos naujakuriai

Japoniškų vyšnių sodas mėgins vešėti neaptvertas miegamajame mikrorajone

Vadinamajame “Sakuros” name butus pirkę naujakuriai gerai prisimena projekto autorių pažadą, kad prie jų namų žydės sakuros. Vakar vidurdienį gyventojai, kas galėjo, sugužėjo į sakurų sodo atidarymo šventę, kai kurie ir patys pasodino kelis medelius, specialiai paliktus iškilmėms.

Naujasis namas “Sakuros” vardu įsispraudęs tarp kitų daugiabučių namų Sukilėlių prospekte. Vyšninės spalvos, į aukštį platėjantis fasadas ypač išsiskiria žvelgiant į Eigulių mikrorajono panoramą iš kitos Neries pusės. Greta naujojo statinio pasodinta 30 japoniškų vyšnių, kai kurios jau yra išskleidusios rausvus žiedus. Aplinkui pasėta veja, išgrįstas takelis pasivaikščiojimui, įrengtos vaikiškos sūpynės.

Į sodo atidarymo šventę vogčiomis žvilgčiojo ir aplinkinių namų gyventojai, mamos bei močiutės su mažais vaikais. Pastatą stačiusi bendrovė “Centromera” skelbia, kad vyšnių sodas - tai dovana ne tik naujakuriams, bet ir visam miestui. Tačiau patys sakuriečiai nerimauja dėl medelių ir viso skverelio ateities.

“Žiūriu ir galvoju, ar ilgai šie medeliai čia augs. Juk sodas neaptvertas jokia tvora, čia galės ateiti kas panorėjęs”, - “Kauno dienai” kalbėjo “Sakuros” namo 8-ajame aukšte 73 kv. metrų ploto butą nusipirkusi žinoma Lietuvos lengvaatletė, olimpietė Austra Skujytė.

Kaip tik prieš sakurų sodo atidarymo šventę ji pirmą kartą nakvojo naujajame bute. “Nors ir nelabai patogu buvo, miegojau ant guminio pripučiamo čiužinio, vis tiek labai džiaugiuosi pagaliau turėdama savus namus”, - prisipažino sportininkė.

Anksčiau lengvaatletė gyveno Amerikoje, didžioji dalis jos daiktų glaudžiasi pas tėvus Biržuose. Gyvendama Kaune ji apsistodavo sporto viešbutyje arba pas draugus. “Sakuros” namą A.Skujytė pasirinko dėl to, kad netoli yra Kleboniško miškas - jame ji galės bėgioti.

“Sakuros” gyventojų bendrijos atstovė Aurelija Valančiūtė po to, kai nusprendė apsigyventi minėtame name, domėjosi, kaipgi atrodo japoniškos vyšnios. Pro savo namų langus trečiajame aukšte dabar ji galės matyti šiuos medelius kasdien. Ji pasiryžusi saugoti sakuras nuo piktavalių.