Rėžusis į žemę lėktuvui žuvo jo pilotas


2006-05-29
Rėžusis į žemę lėktuvui žuvo jo pilotas

Vakar popiet skaudi nelaimė įvyko Alytaus rajone netoli Balbieriškio. Skraidęs beveik keturiasdešimt metų, nes pirmąkart savarankiškai į dangų pakilo, būdamas 18-os, vakar paskutinį skrydį tragiškai baigė 56-erių pilotas mėgėjas Algirdas Kučinskas.

Lėktuvo smūgis į žemę buvo labai stiprus. Nedidelį kauburėlį kliudęs dešiniuoju sparnu lėktuvas trenkėsi visu korpusu ir nuslydo į krūmus. Pilotas iš kabinos nuskrido apie 20 metrų. Smūgis buvo mirtinas.

Algirdas Kučinskas konstravo sklandytuvus ir kitą aviacinę techniką. Paskutinį kartą į orą pakilo taip pat savadarbiu vienviečiu lėktuvėliu.

Nelaimės liudininkai vakar pasakojo, kad grįžtantis lėktuvas leidosi vis žemyn, bet didino greitį net ir tuomet, kai pasviro ant dešiniojo šono. Tai po avarijos patvirtino ir greičio matuoklių rodmenys.

“Galėjo lūžti sparnas. Jis kelia daugiausia įtarimų dėl avarijos priežasties”, - įvykio vietoje komentavo Lietuvos civilinės aviacijos administracijos direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas.

Ekspertų vertinimu, abiejų sparnų mediena atsisluoksniavusi, juos ardydami specialistai aptiko konstrukcinių pažeidimų.

Kita nelaimės versija - sušlubavusi piloto sveikata. Priežastys paaiškės, ištyrus mirusiojo kūną bei išanalizavus vaizdo įrašą - skrydis buvo filmuotas.

Tragišką skrydį Algirdas Kučinskas baigė netoli savo sodybos kaip ir dar du pilotai, balandžio pabaigoje žuvę prie savo namų Jurbarko rajone.