Potraukis kvaišalams kainavo gyvybę


2006-04-06
Tomas JARUSEVIČIUS
Potraukis kvaišalams kainavo gyvybę

Vieną dieną iš mirties nagų išplėštas narkomanas kitądien pakartotinio perdozavimo neatlaikė

Vakar po pietų Ramybės parke esančiuose viešuosiuose tualetuose aptiktas pusamžio vyriškio lavonas. Spėjama, kad nelaimėlį mirtis galėjo ištikti dėl narkotikų perdozavimo. Be to, teisėsaugininkai įtaria, kad tas pats vyriškis galėjo antradienio vakarą dalyvauti netoli jo mirties vietos įvykdytame plėšime.

Tualete ant grindinio be gyvybės ženklų sėdintį vyriškį vakar apie pusę dviejų pirmoji pastebėjo viešojo tualeto prižiūrėtoja. Moteris pasakojo, kad pirmiausiai jai įtartinai pasirodė į vieną iš kabinų užėję du vyriškiai. Jiedu trumpam užsirakino, o netrukus vienas iš jų, uždaręs duris, sparčiu žingsniu išėjo laukan ir pabėgo. Iš pradžių prižiūrėtoja teigė nieko bloga neįtarusi, tačiau po kelių minučių vis dėlto išdrįso nueiti pasižiūrėti, ar viskas tvarkoje.

“Kabinoje pamačiau ant grindų sėdintį vyrą. Mėginau jį prakalbinti, bet jokio atsako nesulaukiau. Norėdama pabudinti, paėmiau jį už rankos, kuri dar buvo šilta, bet pamačiusi, kad nėra jokios reakcijos, kreipiausi į policiją bei greitosios pagalbos medikus”, - pasakojo moteris.

Netrukus atvykę policijos pareigūnai ir greitosios pagalbos medikai konstatavo jo mirtį.

Prie mirusiojo teisėsaugininkai aptiko švirkštą, tapusį beveik neginčijamu įrodymu, kad šįkart susidurta su narkomanu. Tikėtina, kad jo mirties priežastimi galėjo būti kvaišalų perdozavimas. Negana to, ant tualeto sienos kabojo vyriškio kuprinė, kurioje aptikti keturi mobilieji telefonai ir pustrečio šimto litų. Pastarieji daiktai pasirodė panašūs į plėšikų grobį.

Vėlų antradienio vakarą Vytauto prospekte, netoli Autobusų stoties, du užpuolikai sumušė ir apiplėšė devyniolikmetį, iš kurio buvo pagrobtas mobiliojo ryšio telefonas “Siemens A35”. Nukentėjusysis nuostolius įvertino trisdešimčia litų. Vieną šio plėšikų dueto narį Patrulių rinktinės pareigūnams pavyko sučiupti, o kitas paspruko. Sulaikytasis tebuvo vos keturiolikos metų amžiaus. Tuo tarpu nukentėjusiojo apibūdinti kito, gerokai vyresnio užpuoliko požymiai pareigūnams pasirodė itin panašūs į vakar aptiktą mirusįjį.

Viešojo tualeto viena prižiūrėtojų prasitarė, kad vakarykštis įvykis, susijęs su mirusiu vyriškiu, nebuvęs pirmas. Moteris prisiminė, kad lygiai taip su savo bičiuliu jis buvo atėjęs ir pirmadienio pavakarę. Tąkart įvykio scenarijus klostėsi kone identiškai: vienas iš dviejų toje pačioje tualeto kabinoje lindėjusių vyriškių išėjo lauk, o bičiulį paliko gulėti ant grindų. Prižiūrėtoja tąkart išgirdo duslų kriokimą ir nedelsiant iškvietė greitosios pagalbos medikus. Pastarieji, leisgyviui narkomanui suleidę vaistų, išvežė jį į ligoninę. Moteris prisipažino nesuprantanti, kaip tas pats asmuo galėjo sugrįžti kitą dieną į tą pačią vietą.

“Atsimenu, kaip tąsyk atvykusi greitosios pagalbos gydytoja sakė, kad sunku surasti sveiką veną, į kurią galėtų suleisti vaistus. Aišku, kad tas vyriškis buvo narkomanas, galbūt turėjęs netgi nemenką stažą. Tačiau reikia pripažinti, kad iš pažiūros jis neatrodė panašus į degradavusį žmogų, nes vaikščiojo su labai gražia kuprine, dėvėjo tikrai tvarkingus drabužius, o ant rankos mūvėjo geltono metalo žiedą. Jį nebe pirmą kartą tualete likimo valiai palikęs bičiulis atrodė kur kas prasčiau”, - pasakojo kitoje pamainoje dirbanti moteris.

Abi viešojo tualeto prižiūrėtojos vienbalsiai prisipažino nesusipratimų su įtartinais asmenimis turinčios gan dažnai. Moterys įsitikinusios, kad incidentams, susijusiems su narkotikais, didžiausią įtaką turi netoliese esantis jų platinimo taškas. Nė viena iš tualeto darbuotojų negalėjo pasakyti, kur gali būti įsikūrę kvaišalų prekeiviai, tačiau jos pabrėžė, kad anksčiau tokių nesusipratimų beveik nepasitaikydavo. Nepaisant kraupios incidento atomazgos, prižiūrėtojos sakė iškart po vakarykštės nelaimės išdezinfekavusios tualeto patalpą, o ant grindų uždegusios žvakelę.