Padangių gražuolės leidžiasi ant podiumo


2004-03-06
Remigijus JURGELAITIS
Padangių gražuolės leidžiasi ant podiumo

“Mis Aviacijos” konkurse dalyvaujančios merginos svajoja pilotuoti lėktuvą ir pakilti į kosmosą

 

Lietuvą apėmė grožio konkursų bumas. Kone kas savaitę renkamos gražiausios neregės, kurčiosios, aiškinamasi, kas yra žaviausia Lietuvos rusaitė, lenkaitė, žydaitė, be to, vyksta įvairūs modelių konkursai, todėl jau nieko neturėtų stebinti sumanymas išrinkti ir gražiausią aviatorę. Projektas startavo prieš mėnesį, o “Mis Aviacija” paaiškės rugpjūtį. Ji Lietuvai greičiausiai atstovaus pasauliniame “Mis Aviacija” konkurse.  

Tiki projekto sėkme  

Jau kelias savaites penkiolikos merginų, kurios susijusios su aviacija ar siekia tapti aviatorėmis, nuotraukos puikuojasi specialioje interneto svetainėje. Internautai ne tik gali balsuoti už gražiausią merginą, bet ir išreikšti savo vertinimus.

Konkursas vyks keliais etapais. “Be abejonės, bus ir tradicinės rungtys, tačiau merginos taip pat išbandys sklandytuvus, šoks su parašiutais, dalyvaus kituose su aviacija susijusiuose konkursuose”, - sakė projekto vadybininkė Ieva Telyčėnaitė.

Ji neslepia, kad renginiu siekiama populiarinti aviaciją. “Manau, kad mūsų konkursas bus gerokai dinamiškesnis. Merginos rodys ne tik save, bet ir bandys plačiajai visuomenei įrodyti, koks patrauklus gali būti aviacijos sportas”, - kalbėjo projekto vadybininkė.

Visos konkurso dalyvės vienbalsiai tvirtina besidominčios aviacija, kai kurios jų yra šokinėjusios su parašiutu, pilotavusius lėktuvus. “To nedariusioms merginoms bus surengti apmokymai. Jos susipažins su aviacijos pagrindais”, - kalbėjo konkurso rengėja.  

Jaučiasi paukščiu  

Internautai išrinks pirmąją ir antrąją “Vicemis”. Kol kas pirmauja Vilniaus universiteto verslo administravimo specialybės studentė Ieva. “Stengiuosi džiaugtis kiekviena diena, todėl ir dalyvauju šiame konkurse”, - aiškino mergina, išskirtinę aistrą jaučianti keleiviniams laineriams.

Studentė neslepia, kad ją labiausiai žavi Lietuvos didvyrių S.Dariaus ir S.Girėno skrydis per Atlantą. “Matyt, būtent dėl jų ir susidomėjau aviacija”, - kalbėjo Ieva, rugpjūtį svajojanti pasipuošti “Mis Aviacijos” karūna.

Nors mergina šiuo metu studijuoja vadybą, tačiau ji neslepia, kad norėtų dirbti aviacijos versle ir išmokti pilotuoti lėktuvą. “Matyt, praėjusiame gyvenime buvau paukštis. Jaučiu didelį malonumą, kai pakylu virš žemės”, - šypsojosi konkurso dalyvė.

Idealių kūno formų mergina trokšta keliauti, matyt, dėl to didžiausia jos svajonė - kelionė aplink pasaulį. “Kad ir oro balionu”, - nusišypsojo studentė. Ji pati nedrįsta vertinti savo galimybių, bet prisipažįsta, kad sužavėjo pati konkurso idėja.  

Svajoja pilotuoti naikintuvą  

Nemažai internautų palankių vertinimų jau sulaukė ir vilnietė “Forum Palace” administratorė Aistė. Mergina neslepia iki šiol nedalyvausi panašiuose konkursuose. “Maniau, kad tokie konkursai - ne man. Apskritai domėjausi šiek tiek rimtesniais dalykais, nors prisipažinsiu, svajoju tapti modeliu”, - šypsojosi, internautų manymu, antroji pagal grožį mergina.

Kaip ir kitos konkurso dalyvės, mergina kalba apie nepaprastą aistrą lėktuvams. “Labiausiai mane žavi greitis, jėga, galybė”, - šypsojosi administratorė. Iki šiol merginai neteko skristi lėktuvu, tačiau ji visuomet apie tai svajoja, kai tik pamato virš sostinės skrendančius lainerius.

“Labai laukiau dienos, kai konkurso dalyves mokys pilotuoti lėktuvą. Man tai bus pirmas kartas, tačiau jau dabar domiuosi literatūra, kurioje aprašyta, kaip reikia valdyti lėktuvą”, - šypsojosi konkurso dalyvė. Be aviacijos, ji turi ir kitų pomėgių - keliauti ir, kaip daugelis moterų, vaikščioti po parduotuves.

Paklausta, kas ją labiausia yra sužavėję aviacijos istorijoje, mergina ilgai nemąsčiusi vardija vyrų pavardes, kurie pirmieji pasiekė mėnulį. “Amstrongo ir kitų kosmonautų skrydis į Mėnulį negali nekelti susižavėjimo. Mėnulis atrodo nepasiekiamas, o tie vyrai pergudravo kosmosą”, - susižavėjimo neslėpė mergina. Suprasdama, kad neturi daug pinigų, mergina prisipažįsta nepagalvojanti, kad jai pavyks tapti kosmoso turiste, tačiau apie skrydį naikintuvu ji drįsta svajoti.  

Žavisi Jurgiu Kairiu  

Šatenė Viktorija taip pat kalba apie aistrą aviacijai ir norą išmokti pilotuoti lėktuvą. “Labiausia žaviuosi Jurgio Kairio skrydžiais ir jo pasiekimais. Norint ore atlikti tokius triukus, reikia ne tik proto, bet ir drąsos”, - kalbėjo studentė.

Išgarsėti norinti mergina sako, kad konkursas galbūt jai padės tapti žinomai. “Būtų linksmiausia, jei Lietuvai galėčiau atstovauti tarptautiniame konkurse. Galbūt mane pastebėtų ir mados pasaulio atstovai iš užsienio”, - kalbėjo keliones dievinanti mergina.

Jos svajonė galės išsipildyti vasarą, kai vyks “Mis Aviacija” finalas. Konkursas žada būti aukšto meninio lygio, planuojama, kad jį transliuos Lietuvos televizija.

Gražiausią merginą rinks ne tik komisija, bet ir žiūrovai. Ketinama parengti net penkias laidas, kuriose bus pristatomi merginų pasirodymai, vyksiantys “Forum Palace” ar “Reval Lietuva”, sportiniame aerodrome Pociūnuose, Kauno aeroklube, Nidos, Klaipėdos, Palangos aerouostuose. Konkurso rengėjai neslepia siekiantys, kad pasaulinis “Mis Aviacijos” konkursas vyktų Lietuvoje.