Nusišovė pusę gyvenimo laikytu šautuvu


2005-05-05
Nusišovė pusę gyvenimo laikytu šautuvu

Prieš septyniolika metų legaliai įsigytu medžiokliniu šautuvu nusišovė keturiasdešimtmetis medžiotojų klubo “Šališkės” narys V.K., dirbęs vienoje Kauno statybos firmoje.

Tragedija įvyko naktį į antradienį velionio namuose M.Riomerio gatvės daugiabutyje.

Pirminiais duomenimis, jau nuėję miegoti velionio žmona bei paauglys sūnus apie vienuoliktą valandą išgirdo netikėtą šūvį. Kaip vyriškis pasiėmė šautuvą, jie teigia nematę.

V.K. lavonas su šautine žaizda galvoje aptiktas vonios kambaryje. Šalia gulėjo jo legaliai laikytas 12-to kalibro lygiavamzdis šautuvas “IŽ - 18M - M”.

Vakarykštėse Kauno vyriausiojo policijos komisariato suvestinėse akcentuojama, kad V.K. nusižudė, būdamas neblaivus. Pirminiais duomenimis, nelaimė siejama su šeimyniniais konfliktais, privedusiais sutuoktinius iki skyrybų.

Kaip “Kauno dienai” teigė medžiotojų klubo “Šališkės”, kurio nariais yra ir velionio jaunesnysis brolis, ir tėvas, pirmininkas Algirdas Bingelis, paskutinė panaši tragedija, sukrėtusi jų būrelį, įvyko prieš dvidešimt penkerius metus. Tada, būdamas panašaus amžiaus kaip V.K., nusišovė kitas jų būrelio medžiotojas.

Pasak A.Bingelio, pomėgių draugo savižudybė buvo netikėta, niekada apie panašius ketinimus jis nebuvo užsiminęs. Neįprasta kolegoms medžiotojams atrodė ir aplinkybė, jog V.K. pakėlė ranką prieš save, būdamas neblaivus: šios silpnybės jis neturėjo.

Kaip pavyzdingą medžiotoją, per septyniolika ginklo laikymo metų niekada nepažeidusį šautuvo laikymo taisyklių velionį apibūdino ir kauniečių turimą ginkluotę kontroliuojantys miesto Viešosios policijos pareigūnai.

Dienraščio vakar kalbinti velionio kaimynai apie savižudybę savo laiptinėje teigė nieko nežinantys.

Tik tokiomis tragiškomis aplinkybėmis apie velionį teigia sužinoję ir vietinės Girstupio policijos nuovados pareigūnai.

KD inf.