Niūriausias šventės akcentas - neblaivūs nepilnamečiai


2006-05-23
Niūriausias šventės akcentas - neblaivūs nepilnamečiai

Paaugliai dominavo ir tarp nukentėjusiųjų, skirstantis iš šventinių renginių, ir tarp sulaikytųjų jų metu

Šiųmetėje miesto gimtadienio šventėje sustiprintomis pajėgomis budėjusi Kauno policija linkusi išskirti du nusikaltimus, tiesiogiai susijusius su šventiniais renginiais. Skirstantis po šventės atidarymo Rotušės aikštėje, apie dešimties-dvylikos paauglių gaujos aukomis tapo trys nepilnametės. Skirstantis po šventę apvainikavusio saliuto, Vilniaus gatvėje peiliu sužaloti du nepilnamečiai. Pastarieji taip pat nukentėjo per incidentą su bendraamžių kompanija.

Vienos Kauno gimnazijos dešimtokė, dalyvavusi atidarymo šventėje su drauge bei seserimi, apiplėšta apie pusę pirmos nakties netoli Kauno pilies, A.Jakšto gatvėje. Į netoliese esančius namus traukusios merginos teigia staiga išgirdusios už nugaros bildesį. Jų link bėgo apie keliolikos paauglių gauja. Pribėgęs vienas iš jos, iš pažiūros - apie 17-18 metų, nei iš šio, nei iš to pradėjo tąsyti dešimtokės seserį. Ši bandė ją apginti, dėl to gavo porą kartų kumščiu į veidą ir neteko mobiliojo ryšio telefono “Nokia”. Pastarasis pagrobtas iš priekinės šešiolikmetės kelnių kišenės. Du Dainavos mikrorajone gyvenantys septyniolikmečiai sužaloti peiliu Vilniaus gatvėje jau po vidurnakčio. Vienam smogta į šoną, kitam perbraukta per šlaunį. Šventinių renginių metu sustiprintoms policijos pajėgoms talkinę Vidaus tarnybos 1-ojo pulko kariai įtariamąjį šiuo išpuoliu sulaikė nusikaltimo vietoje. Netoliese aptiktas ir kruvinas peilis. Sulaikytasis - taip pat septyniolikmetis. Pirminiais ikiteisminio tyrimo duomenimis, šiame pavojingame vakarykštės nakties incidente figūruoja ir mergina.

Pasak Kauno vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Viešosios tvarkos tarnybos viršininko Remigijaus Stuko, per tris šventines dienas Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės traumatologų pagalbos prireikė keturiolikai jos dalyvių. Visi jie buvo neblaivūs. Sumuštos galvos, pamuštos akys, praskeltos lūpos.

Tačiau, komisaro patikinimu, palyginti su ankstesnių trejų metų patirtimi, šiųmetės “Kauno dienos” buvo pakankamai ramios. Visi vakar dienraščio kalbinti šventinėmis dienomis budėję pareigūnai prisipažino rengęsi kur kas didesniems mūšiams. Tačiau kitos pastarųjų metų piktžaizdės - “maudymosi” alkoholyje šventinių renginių metu dar įveikti nepavyko. Kaip dienraštį tikino Centro policijos komisariato, kurio teritorijoje vyko dauguma renginių, viršininkas Gintautas Dirmeikis, kai kuriems besilinksminusiems šis savaitgalis buvo tapęs eilinėmis “daugiadienėmis”. Iš šventinių renginių į Kauno policijos komisariatus pristatyti dvidešimt devyni viešąją tvarką pažeidę asmenys. R.Stuko duomenimis, du trečdaliai iš jų buvo neblaivūs. Pusė pastarųjų, komisaro pastebėjimu, - nepilnamečiai.

KD inf.