Nemuno mįslė ties Vilkija


2006-06-09
Nemuno mįslė ties Vilkija

Vilkijos seniūnijos Jaučakių kaimo vaikai trečiadienio popietę aptiko kraupų radinį.

Įprastoje jų žaidimo vietoje prie Nemuno pastebėtas skenduolis. Nežinomasis plūduriavo kniūbsčias maždaug keturi metrai nuo kranto.

Pirminiais duomenimis, jis pastebėtas vos buvo vandens iškeltas į paviršių. Vaikų teigimu, šioje vietoje jie rinkosi keturias dienas iš eilės: nieko įtartino anksčiau nepastebėję.

Pranešus apie vaikų radinį policijai, įvykio vieton atsiųsti Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai. Ištraukus skenduolį krantan, buvo neįmanoma net nuspėti jo amžiaus. Nežinomojo palaikai jau buvo pradėję irti. Nebeatpažįstamas buvo ir veidas.

Nežinomojo asmenybė nustatyta vakar apie pietus. Padėjo tatuiruotė, aptikta ant kairiojo velionio riešo - po plastmasiniu laikrodžiu. Ši apie žmogaus kraujo grupę informuojanti tatuiruotė buvo minima ir Kauno policijos užregistruotame pareiškime apie Šančių gyventojo dingimą.

Vakar buvusi keturiasdešimt aštuonerių metų Rolando K. iš Latvių gatvės sugyventinė atpažino šio prieš dvi savaites dingusio kauniečio lavoną. Pagrindinė versija - savižudybė.

Teigiama, kad šis paskutiniuoju metu niekur nedirbęs kaunietis paskutinįjį savo gyvenimo mėnesį gėrė diena iš dienos, nors šiaip buvo tvarkingas vyras ir tokie nuopuoliai jį ištikdavo nedažnai, tačiau intervalai tarp jų mažėjo.

Pirminiais duomenimis, skrodimą atlikę teismo medicinos ekspertai jokių požymių, kad velionio mirtis galėjo būti smurtinė, nenustatė.

KD inf.