Mirtinas šuolis iš devynaukščio


2005-03-22
Mirtinas šuolis iš devynaukščio

Vakar vidudienį žuvo aštuoniolikmetis, iššokęs pro daugiaaukščio laiptinės langą

Savižudybe iš gyvenimo pasitraukti nusprendusio vaikino asmenybės iš karto nenustatė nei greitosios pagalbos medikai, nei incidento aplinkybes aiškinęsi policijos pareigūnai. Kiek vėliau savo aštuoniolikmetį sūnų, Vytauto Didžiojo Universiteto Kauno “Rasos” gimnazijos abiturientą, atpažino atskubėjusi motina. Netoliese esančios tos pačios gimnazijos bibliotekoje dirbanti moteris patvirtino, jog tai praėjusių metų rugsėjį pilnametystės sulaukęs jos sūnus Regimantas. Motina, ištikta šoko, įvykio vietoje dirbusiems pareigūnams daugiau nieko nepaaiškino. Ji tepasakė, kad sūnus kurį laiką sirgo depresija, tačiau tikslios jos priežasties įvardyti negalėjo. Policijos pareigūnai, sielvarto palaužtai moteriai iškvietė greitosios pagalbos medikus, kurių priežiūros prireikė iškart po to, kai motina atpažino tragiškai žuvusį sūnų. Netrukus iš šalia esančios vidurinės mokyklos, pradinių klasių moksleiviams sužinojus apie įvykusią tragediją, prie verkiančios motinos atbėgo jaunėlis sūnus. Vaikas su ašaromis akyse guodė raudančią mamą ir negalėjo patikėti, kad neteko savo brolio.

Manoma, kad nelemtoje laiptinėje gyveno žuvusiojo artima draugė. Merginos vardą minėjo vaikino motina, telefonu artimiesiems pranešdama apie įvykusią tragediją. Įvykį tiriantys pareigūnai kol kas nesiima spręsti, ar galėjo jaunuolį tokiai žiauriai savižudybei pastūmėti nesėkminga draugystė.

Prieš nelaimę į Šiaurės pr. 39-ojo daugiabučio laiptinę įžengiantį nematytą vaikiną pastebėjo iš paskos namo ėjusi gyventojų bendrijos pirmininkė. Šeštojo aukšto gyventojai įtarimą sukėlė tai, jog į laiptinę patekti galima tik žinant lauko durų užrakto kodą, kurį aštuoniolikmetis, jai matant, kaipmat sumaigė ir spyna atsirakino. Moteris pasakojo, jog kartu su nepažįstamuoju važiavo liftu aukštyn ir, lyg nujausdama kažką negero, paklausė, ar šis vyksta į svečius. Iš pirmo žvilgsnio pasirodęs keistos būsenos jaunuolis trumpai atsakė: “Taip”. Užkilus į šeštą aukštą, moteris, palikusi dar aukščiau kylantį vaikiną, išėjo iš lifto kabinos, tačiau neskubėdama žengti pro savo buto duris, laukė ir pakėlusi galvą stebėjo, kur šis ketina pasisvečiuoti. Moteris teigė nespėjusi sureaguoti, kai netrukus pro laiptinės langus pamatė akimirksniu žemyn nuslinkusį šešėlį. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo tas pats aštuoniolikmetis, kuris laiptinės aikštelėje tarp aštunto ir devinto aukštų, atsidaręs vieną iš keturių nedidelių langelių, iššoko pro jį.

Pastarąjį įvykį matė netoli devynaukščio buvęs trylikametis gretimos mokyklos auklėtinis. Vaikas sakė pastebėjęs, kaip krisdamas žemyn kūnas kelis kartus apsivertė ore ir susmego ant betoninio kiemo grindinio. Viena gyventoja išėjusi laukan negalėjo patikėti tuo, kas įvyko. Moteris iškart patvirtino, kad žuvęs vaikinas čia negyveno, tačiau stebėjosi, kaip jis galėjo patekti į laiptinę pro užrakinamas duris.

KD inf.