Ministras Pirmininkas atleido S.Jovaišą


2003-07-19
Ministras Pirmininkas atleido S.Jovaišą

ELTA. Atsižvelgdamas į Valstybinės lošimų priežiūros komisijos pateiktą medžiagą Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas atleido Sergejų Jovaišą iš Valstybinės lošimų priežiūros komisijos nario pareigų.

Pasirašytu potvarkiu jis atleidžiamas nuo liepos 18 dienos.

Valstybinės lošimų priežiūros komisijos spaudos konferencijoje šios komisijos pirmininkas Česlovas Blažys teigė, kad dėl nepasitikėjimo S.Jovaiša komisijai yra sudėtinga dirbti, planuoti patikrinimus ar atskleisti kitus duomenis, kuriais šis komisijos narys galėtų pasinaudoti.

“Valstybinė lošimų priežiūros komisija, vykdydama Ministro Pirmininko pavedimą, tikrino S. Jovaišos darbinę veiklą. Savo išvadose Vyriausybės vadovui komisija teigia, kad S. Jovaiša pažeidė Azartinių lošimų įstatymo 10 straipsnio 3 dalį, kuri draudžia lošti azartinius lošimus savo įmonėse ne tik tų įmonių savininkams ir darbuotojams, bet ir jas kontroliuojantiems asmenims. Patikrinimo metu nustatyta, kad S.Jovaiša lankėsi ir lošė azartinių lošimų įstaigose. Be to, komisijos išvadose pabrėžiama, kad S.Jovaiša neoficialiai konsultavęs lošimais užsiimantį asmenį ir nepranešęs apie tai Valstybinei lošimų priežiūros komisijai, diskreditavo save kaip pareigūnas ir prarado komisijos pasitikėjimą”, - sakoma Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime.

Kaip jau skelbta, Lietuvos televizijos laidoje “Pinigų karta” buvo pateiktas vaizdo įrašas, kuriame S.Jovaiša pokalbyje su Klaipėdos bendrovės “Ratas” direktoriumi Artūru Pociumi neva atvirai prašo kyšio, kad padėtų išsisukti nuo nemalonumų lošimo organizatoriams.

Tačiau Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), į kurią buvo kreiptasi, pareiškė neaptikusi objektyvių ir nenuginčijamų duomenų apie kokią nors Valstybinės lošimų priežiūros komisijos nario korupcinio pobūdžio nusikalstamą veiką.

Kol vyko tyrimas, S.Jovaiša buvo sustabdęs savo veiklą, tačiau ketvirtadienį jis drauge su kitais komisijos nariais dalyvavo spaudos konferencijoje.

S.Jovaiša Valstybinės lošimų priežiūros komisijos nariu buvo paskirtas praėjusių metų kovo 1 dieną Ministro Pirmininko A.Brazausko potvarkiu. Jis komisijoje pakeitė “Žinių radijui” pradėjusį vadovauti Eduardą Eigirdą.