Miesto meras paragintas prisiimti atsakomybę


2006-09-26
Arūnas ANDRIUŠKEVIČIUS
Miesto meras paragintas prisiimti atsakomybę

Kauno socialdemokratai siūlo konservatoriams prisijungti prie opozicijos, o iš miesto vadovo laukia atsakymų į miestą drebinančius skandalus

Praėjusią savaitę Liberalų sąjūdžio frakcijos nariams Kauno merą Arvydą Garbaravičių paraginus atsistatydinti, vakar kita opozicinė, Socialdemokratų, frakcija surengė spaudos konferenciją ironija dvelkiančiu pavadinimu “Neleisim atstatydinti Kauno mero”.

“Negalima leisti, kad dabartiniai miesto vadovai tokiu paprastu būdu pabėgtų nuo atsakomybės. Prieitas liepto galas, todėl reiktų išgirsti atsakymus į Kaune kilusius skandalus. Meras galėtų atsistatydinti nebent tuo atveju, jeigu pripažintų daugiau nieko negalintis nuveikti miesto labui ir pažadėtų nedalyvauti kituose rinkimuose”, - sakė Socialdemokratų Kauno skyriaus pirmininkas Gintautas Labanauskas.

Opozicijos atstovai priminė neįgyvendintus investicinius projektus, skandalingąją Fredos miestelio istoriją. “Labai jau didelės žirklės tarp strateginio planavimo ir konkrečių darbų. Sukurti ambicingi planai, o padaryta labai nedaug”, - sakė miesto Tarybos narys Vytautas Juodagalvis.

Miesto Tarybos sekretorius Giedrius Donatas Ašmys vakar kritikavo ne mero veiklą, o atkreipė dėmesį į Savivaldybės administracijos direktoriaus Arūno Keserausko elgesį.

“Turiu įtarimų, kad ir direktorius leidžia sau elgtis ne pagal savo pareigas. Vidaus audito skyriaus išvados dėl Fredos miestelio jam buvo pateiktos dar kovą”, - sakė politikas.

Socialdemokratų teigimu, negalima nepastebėti ir įtemptos situacijos valdančiojoje koalicijoje. “Pastebime, kad valdančiojoje daugumoje konservatoriai užima gana pasyvią poziciją, kuri neretai sutampa su opozicijos. Siūlytume jiems prisijungti prie konstruktyvios opozicijos”, - teigė Socialdemokratų Kauno skyriaus pirmininko pavaduotojas Antanas Ivanauskas.

Tėvynės sąjungos Kauno skyrių sueigos pirmininkas Andrius Kupčinskas neatmetė galimybės, kad konservatoriai gali pasitraukti į opoziciją.

“Tai gali būti svarstoma. Susidariusi situacija ir kylantys skandalai verčia viską gerai išanalizuoti. Tai žadame padaryti Kauno skyrių sueigos tarybos posėdyje”, - sakė A.Kupčinskas.