Mažasis lektoriumas purtosi pranešimų apie pardavimą


2006-09-13
Mažasis lektoriumas purtosi pranešimų apie pardavimą

“Šis pastatas nebus parduotas, kol aš gyva”, - užtikrino “Kauno dieną” Irena Janulevičienė, Kauno mažojo lektoriumo savininkė ir paskaitų organizatorė.

I.Janulevičienė teigia, kad informacija, kurią platina nekilnojamuoju turtu besiverčianti UAB “Privati valda”, yra neteisinga.

Tuo tarpu “Privačios valdos” reklaminiame buklete puikuojasi per 300 kvadratinių metrų ploto pastato, kuriame veikia Mažasis lektoriumas, fotografija su prierašu, kad šis komercinės paskirties namas Kaune, Dainavos rajone, parduodamas už 2 100 000 litų.

Per du milijonus Lt įkainotas pastatas yra I.Janulevičienės nuosavybė. Savininkės teigimu, namo ji nė nemananti parduoti. “Įvyko klaida”, - trumpai pakomentavo ji UAB “Privati valda” paskelbtą informaciją.

“Į reklaminį bukletą pateko senas skelbimas, - komentuoja situaciją UAB “Privati valda” agentas Gedas Laukys. - Šiuo metu šis namas jau nebeparduodamas. Aš pasirašiau sutartį tik dėl dalies patalpų išnuomojimo, bet lektoriumo salė į jas nepatenka”.

“Netrukus prasidės Mažojo lektoriumo rudens paskaitų ciklas, - pasakojo I.Janulevičienė apie ateities planus. - Šis sezonas bus skirtas daugiausiai medicinos temoms. Paskaitas skaitys ne vienas gydytojas. Tariamės su vienuoliu, kuris drauge su Mažojo lektoriumo lankytojais nagrinės Senąjį Testamentą. Veiklos esu numačiusi daug ir intensyvios, tad kalbas apie lektoriumo naikinimą ir jo pastato pardavimą kategoriškai neigiu”.

Mažasis lektoriumas, vykdantis panašią veiklą, kokia užsiėmė Kauno “Žinijos” draugija, mieste veikia antrus metus. Paskaitos apie sveikatą, religiją, kosmosą, dvasios gyvenimo reiškinius, mokslo atradimus I.Janulevičienei priklausančiose patalpose pradėtos skaityti netrukus po to, kai Kauno “Žinijos” pastatą privačiam pirkėjui pardavė Valstybės turto fondas.

“Nepaisant veiklos panašumo, Mažasis lektoriumas su “Žinijos” draugija neturi jokių juridinių sąsajų”, - tvirtino I.Janulevičienė.