Mandagumo desantas


2006-10-21
Daiva VALEVIČIENĖ
Mandagumo desantas

Aistros Viršužiglyje vis dar nerimsta, nors sprendimas steigti respublikinį nepilnamečių narkomanų psichosocialinės reabilitacijos centrą jau priimtas. Trečiadienį jį patvirtino Vyriausybė. Beveik du mėnesius Taurakiemio seniūnijos bendruomenė audringai tam priešinosi.

Maždaug prieš mėnesį bendruomenę palaikė Kauno rajono politikai. Po to Kauno apskrities valdžia buvo susitikusi su Taurakiemio bendruomene, kurią mėgino dar kartą įtikinti, kad naujoji gydymo įstaiga gyventojams pavojaus nesukels. Tačiau bendruomenė įkalbinėjimų nepaiso ir jokiais raminimais bei pažadais netiki. Vakar pilnutėlėje Taurakiemio pagrindinės mokyklos salėje vyravo tokios pačios nuotaikos.

Susitikti su vietiniais gyventojais atvyko Seimo Narkomanijos prevencijos komisijos pirmininkė Ramunė Visockytė, Narkotikų kontrolės departamento prie Vyriausybės direktorė Audronė Astrauskienė, trys Kauno apskrities vadovai ir vyriausiasis gydytojas, Kauno rajono meras, policijos pareigūnai, buvusių narkomanų bendruomenės “Sugrįžimas” vadovas, dvasininkas, iš viso 13 asmenų.

Vietos bendruomenė sutinka, kad narkomanų reabilitacijos įstaiga yra reikalinga, bet prieštarauja, kad ji būtų įsteigta Viršužiglyje. Nepanašu, kad žmonės ketintų šią nuomonę pakeisti, o valdžia, priėmusi sprendimą, taip pat neketina trauktis. Kol kas Vyriausybės sprendimas nėra paskelbtas “Valstybės žiniose”, todėl neįsigaliojo ir tai teikia vilčių Taurakiemio seniūnijos gyventojams.