LKL aukso žiedai įteikti naujiems čempionams


2006-05-29
Dovilė KAMARAUSKIENĖ
LKL aukso žiedai įteikti naujiems čempionams

Naudingiausiu finalo serijos žaidėju pripažintas “Lietuvos ryto” žaidėjas A.Šležas jautėsi priblokštas tokio įvertinimo

Vilniaus viešbutyje “Reval” vakar Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Šarūnas Kliokys paskelbė tryliktojo - trumpiausio per visą istoriją - čempionato pabaigą. Uždarymo šventės metu apdovanotos nugalėtojų ir prizininkų komandos, pagerbti geriausieji krepšininkai.

Dėmesio centre šįkart buvo Vilniaus “Lietuvos ryto” komanda, paveržusi LKL čempionų titulą iš Kauno “Žalgirio”.

Jau tapo tradicija, kad geriausių LKL komandų pagerbti atvyksta Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas.

Tik šventės metu paaiškėjo ir ilgai paslaptyje laikyta naudingiausiojo finalo serijos žaidėjo pavardė. Juo daug kam netikėtai tapo “Lietuvos ryto” puolėjas Andrius Šležas. Jam teko garbė pjaustyti LKL čempionų tortą.

Komandoms įteikė čekius

LKL čempione tapusiai “Lietuvos ryto” komandai lygos prezidentas Š.Kliokys įteikė naujo dizaino, briliantais papuoštus korporacijos “Fabrikant” aukso žiedus. LKL čempionams buvo įteiktas 160000 litų čekis.

“Žalgiriui” teko sidabro medaliai ir 120000 litų. Didelio džiaugsmo žaidėjų veiduose nebuvo matyti, nebent - nusivylimas, o kai kurių veiduose - ironiška šypsena.

“Žalgirio” strategas Ainaras Bagatskis neslėpė, kad jo tikslas buvo kitoks: “Sporte yra tik viena gera vieta - pirmoji. Visos kitos - jau antrosios”.

Gerokai džiaugsmingesni atrodė “Šiaulių” krepšininkai, pelnę bronzą ir 80000 litų. Ketvirtoje vietoje likusiam Kėdainių “Nevėžiui” įteikta 40000 litų premija.

Piniginius prizus komandoms skyrė “Mažeikių nafta”.

Pagerbti geriausieji

LKL uždarymo šventėje buvo pagerbti ne tik čempionai ir prizininkai, bet ir geriausi svarbiausių pozicijų krepšininkai. LKL naudingiausiuoju reguliariojo sezono žaidėju, kaip jau skelbta anksčiau, tapo Kauno “Žalgirio” vidurio puolėjas Darjušas Lavrinovičius.

Kauniečių lyderis kiekvienose rungtynėse aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 25 minutes, pelnydavo po 19 taškų, atkovodavo po 9,8 kamuolio, blokuodavo po 2 varžovų metimus, perimdavo po 1,8 kamuolio ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus komandos draugams. D.Lavrinovičiaus efektyvumo koeficientas buvo 1,01 balo.

Rezultatyviausiu LKL čempionato žaidėju tapo Džeromas Kolmenas (Klaipėdos “Neptūnas”), vidutiniškai pelnydavęs 19 taškų. Prizą už į JAV išvykusį krepšininką atsiėmė jo komandos draugas Gintautas Vileita, kuris daugiausia iš visų perėmė kamuolių (vid. 2,3).

Daugiausia kamuolių atkovojo žalgirietis Darjušas Lavrinovičius (vid. 9,8), rezultatyvių perdavimų atliko - Tomas Gaidamavičius iš “Panevėžio” (vid. 3,8), blokavo metimų - Robertas Javtokas iš čempionų klubo (vid. 2,4).

D.Lavrinovičius dar neapsisprendė

“Žalgirio” krepšininkai neužsibuvo šventėje. Jie išvyko, kai tik baigėsi apdovanojimai.

“Tai - čempionų šventė, ne mūsų”, - nelinksmai kalbėjo žalgiriečiai. Tarp jų nebebuvo namo išvykusių amerikiečių Tanokos Berdo, Redžio Frymeno ir Kenio Andersono.

D.Lavrinovičius neslėpė, kad prieš sezoną jo ir komandos tikslai buvo aukštesni: “Tikėjomės aukso žiedų, bet medaliai - irgi neblogai. Juk pralaimėjome stipriems varžovams. Ir negalėčiau pasakyti, kad su manimi finalo serija būtų pasibaigusi kitaip. Galbūt, bet tvirtinti to negaliu, nes ir man žaidžiant pralaimėjome “Lietuvos rytui”.

Krepšininkas neslėpė, kad norėtų likti “Žalgiryje”, tačiau, jo teigimu, norai ne visada sutampa su galimybėmis: “Šansai, kad liksiu Kaune, išlieka, bet kol kas dar svarstau visus pasiūlymus. Noriu ir su broliu kartu žaisti. Apsispręsti žadu greitai, nes į Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklą norėčiau vykti jau turėdamas kontraktą”.

A.Šležui - maloni staigmena

A.Šležas ne iškart išgirdo, kad yra kviečiamas atsiimti naudingiausiojo finalo serijos žaidėjo prizo.

“Man tai buvo taip netikėta, kad net neišgirdau, kai buvau kviečiamas atsiimti prizo. Komandos draugai sako: “Eik prizo atsiimti”. Dar spėjau paklausti, už kokią nominaciją. Kai išgirdau, prakaitas per kūną nubėgo, - jaudindamasis savo išgyvenimus pasakojo A.Šležas. - Buvau tikras, kad Javtokas bus naudingiausias, nes jis mus “traukė” visos serijos metu. O aš gal tik vieną svarbų tritaškį pirmose rungtynėse pataikiau”.

Paklaustas, kuris apdovanojimas svarbesnis, A.Šležas atsakė: “Naudingiausiu žaidėju tapau pirmą kartą, o LKL čempionu - trečią”.