Kruvina korida Šilainių daugiaaukštyje


2004-05-24
Greta ČIŽINAUSKAITĖ
Kruvina korida Šilainių daugiaaukštyje

Iš kovinio šuns nasrų vos išplėšta pas draugę į svečius atėjusi dešimtmetė  

Šeštadienio naktį Kauno klinikose skubiai operuota šuns sukandžiota Milikonių vidurinės mokyklos ketvirtokė. Stafordšyro auka tapusi dešimtmetė atvežta medikams smarkiai nukraujavusi.

Būklė sunki

Pasak Vaikų klinikų vadovo Rimanto Kėvalo, mergaitei iki kaukolės išdraskyta galva. Kąstinės žaizdos konstatuotos ir dešimtmetės rankose bei sėdmenyse.

Operacija tęsėsi apie tris valandas. Šeštadienio rytą Aistės būklę medikai apibūdino kaip sunkią, bet stabilią. Tos pačios dienos pavakarę ji jau buvo perkelta iš vaikų reanimacijos į Vaikų chirurgijos skyrių.

Nelaimė įvyko penktadienio vakare, Aistei viešint klasės draugės bute kaimyniniame Baltijos gatvės daugiaaukštyje. Greitosios pagalbos medikai į jį iškviesti apie pusę devynių vakaro.

Prie dukters lovos Klinikose budinti Aistė mama Virginija Vosylienė “Kauno dienai” prisipažino ne kažin ką žinanti apie dukters sužalojimo aplinkybes. Tą penktadienio vakarą ji buvo darbe ir apie nelaimę sužinojo paskambinus vyresniajai dukrai.

Į Klinikas atskubėjusiai mamai jaunėlė tepasakė, kad ją užpuolė Daivos šuo. Nelaimė įvyko klasės draugės buto koridoriuje. Labiau už patį įvykį dešimtmetė prisiminė, kaip slėpėsi po jo su Daiva šios buto balkone.

Vienas kartas nemelavo

“Dėl to, kas atsitiko, esu pikta ant viso pasaulio, - neslėpė Aistės mama. - Tačiau jeigu dukra pasveiks, nieko iš ją apkandžiojusio šuns šeimininkių nereikalausiu: invalidumą turinčiai Daivos mamai ir taip užtenka savų problemų”.

Kas vis dėlto tą vakarą atsitiko, “Kauno dienai” papasakojo vyresnioji Daivos sesuo. Šešiolikmetės teigimu, tai buvo eilinis kartas, kai Aistė viešėjo pas juos. Jeigu taip neatsitikdavo, tai į svečius pas Aistę būdavo išėjusi Daiva.

“Mūsų laikomas dvejų metų amžiaus Stafordšyro terjeras Atas puola visus, kas tik ateina į svečius, - neslėpė vyresnioji Daivos sesuo. - Todėl atėjus svetimiems, jis visada uždaromas virtuvėje”.

Taip buvo ir šį kartą, tačiau, Daivai kažko nuėjus į virtuvę, šuo sugebėjo išsprūsti į koridorių. “Sesuo manė, kad Aistė - dar tualete, tačiau ši jau buvo išėjusi ir laukė draugės koridoriuje”, - prisimena šešiolikmetė.

Izoliuotas nuo visuomenės

Kas buvo po to, vyresnioji Daivos sesuo nelabai nori prisiminti: Daiva bandė apginti Ato parverstą draugę nusitvėrusi kėdutę, Aistė gynėsi nuo jo nasrų, dangstydama veidą bei galvą rankomis...

Kiek tai būtų tęsęsi ir kuo būtų baigęsi, neaišku, bet išgirdusi triukšmą, atšlūbščiojo sunkiai vaikštanti Daivos mama. Po jos smūgių šluota Atas atsitokėjo ir pagal komandą nuėjo atgal į virtuvę.

Sukandžiotos dešimtmetės mama “Kauno dienai” teigė, kad pačios šuns šeimininkės atsitokėjo ne iš karto: greitoji medicinos pagalba jos dukrai iškviesta tik po pusvalandžio.

Santakos policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo. Tą patį vakarą Atas išvežtas į Kauno šunų prieglaudą.

Prieglaudos sargas “Kauno dienai” teigė seniai matęs tokį agresyvų šunį. Jo likimas paaiškės per dešimt dienų. Per jas bus atsakyta į klausimą, ar šuo neserga pasiutlige. Šešiolikmetė jo šeimininkė “Kauno dienai” teigė, kad Atas nuo šios ligos skiepytas lapkritį ir kad niekada iki šiol nieko panašaus nebuvę.

Tačiau, Klinikose gydomos Aistės mamos duomenimis, jos duktė - ne pirma šio kovinės veislės šuns auka. Jis yra apkandžiojęs ir šešiolikmetę savo šeimininkę.