Kosmetologės ir karininko dvikova tapo išbandymu policijai


2006-03-07
Kosmetologės ir karininko dvikova tapo išbandymu policijai

Savaitgalį į Kauno policiją pagalbos kreipėsi V.Krėvės prospekte gyvenanti trisdešimtmetė kosmetologė, beje, atlikusi už pareigūnus pusę darbo. Prieš rašydama policijai pareiškimą, moteris teigė pasekusi ją įžeidusį neblaivų chuliganą ir taip sužinojusi, kur šis gyvena. Policininkams tebuvo likę sulaikyti jį apklausai bei nustatyti girtumą.

Anot pareiškėjos, šis incidentas, patekęs į Kauno policijos suvestines kaip “ypatingas įvykis”, įvyko vėlų penktadienio vakarą prie parduotuvės “Expres Market” V.Krėvės prospekte. Būdama jos viduje, moteris teigia pamačiusi, kaip neblaivus chuliganas spardo lauke, prie kuolelio, pririštą jos šunį ir keldamas aukštyn už pavadžio mėgina pasmaugti.

Išpuolusi laukan ji, žinoma, negailėjo nepažįstamajam griežtų žodžių, į tai šis atsakęs necenzūriškai. Maža to, dar spjovė šuns savininkei į veidą bei prisidegdamas cigaretę metė jos trylikametei dukrai į plaukus neužgesintą degtuką.

Dėl šio viešosios tvarkos pažeidimo tą patį vakarą sulaikytas generolo Stasio Raštikio puskarininkių mokyklos vyr. instruktorius A.P. didžiąją dalį pareiškėjos teiginių neigia. Šiam vyresniajam leitenantui, dėstančiam būsimiesiems puskarininkiams karybą, tą vakarą nustatytas beveik sunkus girtumo laipsnis (2,48 promilės). Dvidešimt penkerių metų įtariamasis tvirtina tik gynęsis nuo jį puolusio šuns ir atsakęs jį iškoneveikusiai keturkojo savininkei tuo pačiu.

Ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo pradėjusi Dainavos policija viliasi išsikapstyti iš šios keblios situacijos padedama liudytojų.

“Esame be galo nustebinti, - viso personalo vardu vakar kalbėjo S.Raštikio puskarininkių mokyklos viršininkas Kęstutis Kuršelis, prisipažinęs apie šį mokyklai garbės nedarantį incidentą sužinojęs tik sekmadienio vakare - iš televizoriaus ekrane bėgančios pranešimų apie savaitgalį užregistruotus nusikaltimus eilutės. - Net negalėjau įsivaizduoti, kuris iš pavaldinių tuo įtariamas, todėl puoliau skambinti į policiją”. Pulkininkas K.Kuršelis viešosios tvarkos pažeidimu įtariamą A.P. apibūdino kaip romų, kultūringą karininką, niekada nepastebėtą girtaujant.

“Jeigu teismas pripažins jį kaltu, su tarnyba šiam karininkui teks atsisveikinti, jeigu jis bus nubaustas tik administracine tvarka, tada jam grės ir mūsų drausminė nuobauda”, - tokią A.P. ateitį prognozavo mokyklos vadovas. Perspektyvoje šį tyrimą iš Dainavos policijos turėtų perimti Karo policija.

KD inf.