Konservatorius pasidavė mero vilionėms


2005-07-05
Arūnas ANDRIUŠKEVIČIUS
Konservatorius pasidavė mero vilionėms

Nepaisydamas Tėvynės sąjungos prezidiumo ir Kauno skyrių sueigos nepritarimo, Algirdas Avižienis vis dėlto pradėjo dirbti Kauno vadovo Arvydo Garbaravičiaus patarėju

Konservatorius Algirdas Avižienis jau nuo penktadienio oficialiai dirba Kauno mero Arvydo Garbaravičiaus patarėju. Tėvynės sąjungos vadovai savo nariams rekomendavo neužimti šio posto, kai iš jo netikėtai buvo atleistas Kauno konservatorių lyderis Andrius Kupčinskas. Partijos pirmininko pavaduotoja Rasa Juknevičienė neslėpė nusivylimo, kad A.Avižienis į minėtas rekomendacijas neatsižvelgė.

Staigmenos nebuvo

A.Avižienis mero patarėju pradėjo dirbti nuo liepos 1-osios. Jam pavesta kuruoti strateginį planavimą bei palaikyti ryšius su akademinės bendruomenės atstovais.

Naujasis mero patarėjas vakar iš pradžių sutiko papasakoti, kodėl ignoravo partijos poziciją ir užėmė šį postą. Tačiau sutartu laiku A.Avižienis mobiliojo ryšio telefonu neatsiliepė. “Kauno dienos” žurnalistams nepavyko jam prisiskambinti iki pat vakaro.

“Mūsų partijos pozicija dėl šio posto buvo aiškiai išsakyta. A.Avižienio žingsnis nebuvo netikėtas. Jau anksčiau jutome, kad taip gali atsitikti. Dabar galiu pasakyti tik tiek, kad pasitikėjimas juo mažėja”, - sakė Tėvynės sąjungos pirmininko pavaduotoja Rasa Juknevičienė. Ji neslėpė, kad šį partijos kolegos žingsnį teks įvertinti, kai bus sudarinėjami kandidatų sąrašai savivaldybių tarybų rinkimams.

“Kauno dienos” žiniomis, A.Avižienis apie savo apsisprendimą informavo miesto Tarybos konservatorių frakcijos narius.

Seniai norėjo matyti savo komandoje

Kauno meras A.Garbaravičius neslėpė, kad jau seniai norėjo, jog A.Avižienis taptų jo komandos nariu. “Vertinu jo kvalifikaciją ir autoritetą. Tai žmogus, norintis dirbti miesto labui”, - teigė miesto vadovas.

Paklaustas, ar šis sprendimas padės užglaistyti su konservatoriais pašlijusius santykius, A.Garbaravičius tikino, kad tai nesusiję dalykai. “Apie jokias trintis negalvoju. A.Avižienis - miestui reikalingas žmogus, galintis duoti nemažai naudos”, - tikino meras.

Iki šiol A.Avižienis vadovavo miesto Tarybos Strateginio planavimo ir investicinių projektų koordinavimo komisijai. Po Seimo rinkimų A.Avižienis pretendavo į vicemero postą, tačiau konservatoriai pasirinko kitą kandidatą.

Frakcijos lyderis neslėpė nusivylimo

Mero patarėjo poste anksčiau dirbęs miesto Tarybos Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas Andrius Kupčinskas vakar neslėpė, kad partijos kolegos sprendimas jį nuvylė.

“Partijos prezidiumas rekomendavo neužimti šio posto. Tenka apgailestauti, kad A.Avižienis šias rekomendacijas ignoravo. Politiškai - tai sunkiai suvokiamas žingsnis. Galbūt profesorius jau negalvoja apie tolesnę savo politinę karjerą”, - teigė A.Kupčinskas.

Kaune konservatorių ir liberalcentristų santykiai pašlijo, kai A.Kupčinskas, pasiūlęs surengti vietos referendumą dėl sporto rūmų statybos Nemuno saloje, buvo atleistas ne tik iš mero patarėjo pareigų, bet prarado ir Antikorupcijos komisijos pirmininko postą. Vėliau referendumo idėja buvo visiškai “nugesinta”.