Konrado naujienos


2003-07-26
Konrado naujienos

Kauniečių lėlių milžinių šou eksportas į Klaipėdą.

Įprastą ramybę Kauno lėlių teatre sudrumstė viliojantis pasiūlymas iš pajūrio. Vakar Klaipėdoje prasidėjusios Jūros šventės organizatoriai vaikų bei suaugusiųjų pamėgtas didžiąsias Kauno lėles pakvietė dalyvauti pagrindinėje uostamiesčio fiestoje. Dvidešimt egzotiškų, neįprasto dydžio personažų puikiai įsiliejo į po ketverių metų atgimusį garsųjį Klaipėdos karnavalą. Į talką prisiėjo kviesti ir uostamiesčio studentus, kadangi Kauno lėlininkams “pritrūko” rankų bei kojų.

Tačiau dalyvavimas karnavalinėje eisenoje kauniečiams tebuvo kuklus apšilimas - vakar vakare Teatro aikštės atvirojoje scenoje Kauno lėlių teatras pristatė naujausią savo kūrinį, gimtojo miesto žiūrovų dar nematytą muzikinę programą “Didysis lėlių šou”. Daugiau nei valandą trunkančiame spektaklyje-koncerte su žiūrovais bendrauja, jiems šoka ir dainuoja lėlių milžinių trupė - linksmasis Karalius su savo palyda, aukščiausių pasaulyje nykštukų kapela, balsingųjų svečių trio iš Italijos, paslaptingasis Fakyras ir jo asistentai, nepakartojama klounų komanda bei kiti nuostabą keliantys personažai.

Gerą nuotaiką ir daug džiaugsmo įvairaus amžiaus publikai suteikianti lėlių milžinių fiesta jau užkviesta į Kėdainius, Panevėžį bei Šiaulius.

Porcelianas ir tapybos objektai.

Kitą savaitę prasideda du patys seniausi Kauno meno vasaros renginiai. Keturioliktasis tarptautinis porceliano simpoziumas “Idėja” (beje, gaunantis didžiausią finansinę paramą iš visų Dailininkų sąjungos Kauno skyriaus projektų) bei tarptautinis A.Samuolio tapytojų pleneras, pastaraisiais metais iš klasikinės tapybos persikėlęs į šiuolaikinės raiškos lankas. Simpoziumo ir plenero metu sukurti kūriniai bus eksponuojami M.Žilinsko (kaulinis porcelianas) ir “Meno parko” galerijose (samuoliškai tradicijai pagerbti skirti objektai).

Pasaulis po vandeniu.

Į pirmąją fotografijų iš povandeninio pasaulio parodą kviečia pedagogė, biologijos mokslų magistrė Vytenė Kebeikytė-Mikelionienė. Vytenė - vienintelė Kauno X-pro vandens sporto centro instruktorė. Kauno kūno kultūros instituto absolventė šioje srityje dirba nuo 1998 m. Tačiau vandens pasaulį Vytenė atrado žymiai anksčiau, buriuodama. O nardyti jai teko Atlanto vandenyne, Viduržemio, Raudonojoje ir Baltijos jūrose. Mikelionių šeima kasmet dalį atostogų praleidžia Raudonojoje jūroje, laive. Įstabiausią povandeninio pasaulio gyvenimą, jo augmeniją, gyvūniją Vytenė fiksuoja fotoaparatu bei filmavimo kamera.

Povandeninio pasaulio vaizdų pasižiūrėti bei paklausyti jų “gaudytojos” kviečia V.Kudirkos viešoji biblioteka (Laisvės al. 57, II a.) trečiadienį, liepos 30 d., 17 val.

Žaidimėliai vaikams ir suaugusiesiems Europos parke.

Ketvirtadienį, liepos 31 d., 17 val. Europos parke bus pristatyta unikali mobilių skulptūrų kompozicija-žaidimai - Mindaugo Tendziagolskio kūrinys “Mobile games”. Jis susideda iš penkių savarankiškų meno objektų. Tai dinamiškos skulptūros, skirtos žaisti autentiškus mūsų krašto žaidimus. Žaidėjo amžius nesvarbu. Tačiau išbandyti kai kuriuos autoriaus pasiūlytus atseit “piemenų žaidimus” reikės drąsos, jėgos ir ryžto rizikuoti.

Speciali informacija dailininkams.

Visi, norintieji rengti personalines ar grupines parodas galerijoje “Meno parkas” 2004 metais, kviečiami ateiti į galeriją (Rotušės a. 27) arba pranešti apie norą eksponuoti savo kūrinius šiuolaikiškesniu būdu - elektroniniu paštu: LDS@kaunas.omnitel.net ir taip užsiregistruoti. Rugsėjo mėnesį bus pradedamas sudarinėti ateinančių metų parodų planas, o atrinktos parodos bei projektai bus paskelbti internete adresu www.menoparkas.lt

Nauja prekė.

Fotolaboratorijų ir fotoparduotuvių pardavėjos tvirtina, kad pagaliau ir pas mus išpopuliarėjo vienkartiniai fotoaparatai. Sako, jų teiraujasi ne tik turistai, bet ir menininkai - savo kūriniams fotografuoti. Ypač džiaugėsi vienos fotolaboratorijos Senamiestyje darbuotoja. Kaimynystėje įsikūrusio Kauno dailės instituto studentai prieš sesiją nemenkai “papirko” keliasdešimt litų kainuojančius fotoaparatus.