Kauno vicemeras sukėlė avariją


2006-05-29
Tomas JARUSEVIČIUS
Kauno vicemeras sukėlė avariją

Šeštadienio popietę Kauno rajone įvyko eismo nelaimė, kurios kaltininku, pirminiais duomenimis, pripažintas Kauno miesto mero pirmasis pavaduotojas Adolfas Antanas Balutis. Iš kolektyvinio sodo į namus grįžtančio vicemero vairuojamas automobilis išlėkė į priešingo eismo juostą ir kliudė priešpriešiais atvažiavusį automobilį.

Incidentas apie 16 val. įvyko kelyje, vedančiame iš Kauno į Jonavą, pro Lapių gyvenvietę. A.A.Balučio vairuojamas automobilis “Opel Astra” išvažiavo į priešingą kelio pusę. Laimė, kad priešpriešiais važiavusio ir visiškai arti buvusio automobilio vairuotojas spėjo tinkamai sureaguoti ir mestis į šalikelę. Tokiu būdu išvengta smarkaus susidūrimo kaktomuša.

Vis dėlto pastarajam iš paskos link Lapių gyvenvietės važiavęs “Volkswagen Jetta” pasitraukti nebespėjo ir vairuotojo puse kliudė į savo kelio pusę nespėjusį sugrįžti A.A.Balučio automobilį. Po susidūrimo Kauno mero pavaduotojo mašina atsidūrė šalikelėje.

“Visa laimė, kad avarija apsiėjo be žymesnių vairuotojų ir keleivių sužalojimų. Negaliu pasakyti, kodėl išlėkiau į kairę kelio pusę. Jokios transporto priemonės nelenkiau, bet kažkurią akimirką atsidūriau priešingoje eismo juostoje, o kai jau atsikvošėjau, nebesuspėjau grįžti”, - pasakojo nelaimės aplinkybes Kauno vicemeras.

A.A.Balučio teigimu, automobiliai susidūrė beveik šonais, todėl tiesioginio itin smarkaus smūgio buvo išvengta. Po nelaimės kitos transporto priemonės keleivė ėmė skųstis skausmais nugaros srityje, todėl jai netrukus buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai. Pastarieji nuvežė nukentėjusiąją į gydymo įstaigą, tačiau ten, diagnozavus nesmarkų raumenų patempimą nugaros srityje, moteris buvo išleista gydytis ambulatoriškai.

“Galiu užtikrinti, kad, patikrinus mano ir kito vairuotojo blaivumą, alkotesteris parodė nulius”, - tvirtino A.A.Balutis. - Vairuoju jau daugiau nei trisdešimtmetį, tačiau tokia eismo nelaimė man pirmoji”. Vicemeras teigė, kad avarijos metu jo automobiliui “Opel Astra” buvo apgadintas priekinis buferis, sparnas ir durelės. Tuo tarpu kitos transporto priemonės savininkas, jo teigimu, sakė patyręs didesnių nuostolių.

Avarijos liudytojais tapę susidūrimo išvengusio automobilio keleiviai pasakojo gerokai išsigandę. Į sodą važiavę kauniečiai sakė ilgokai negalėję atsigauti po patirto išgąsčio. Jų teigimu, trūko labai nedaug, kad, vengiant susidūrimo, jų automobilis būtų apvirtęs.