Kamuolį rideno ir scenos senbuviai, ir jaunimas


2005-03-22
Rūta KANOPKAITĖ
Kamuolį rideno ir scenos senbuviai, ir jaunimas

“Undinės” boulinge vakar linksmu klegesiu prasidėjo Tarptautinės teatro dienos minėjimo maratonas. Kauniečiai teatralai, pasidaliję į septynias komandas, stojo į kovą prie kėglių takelių. Tradicinį turnyrą organizuoja Lietuvos teatro sąjungos Kauno skyrius ir amerikietiškų kėglių klubo prezidentas Ramūnas Grigaitis. “Pernai žaidė penkios komandos, o šiemet jas sudarė visi septyni kauniškiai teatrai. Todėl net takelių pristigo - vienu metu visos komandos žaisti negali”, - sakė vienas šio turnyro įkvėpėjų Muzikinio teatro solistas Juozas Janušaitis. Jis pasidžiaugė, kad “Undinė” pati nemokamai pasiūlė savo boulingą scenos menininkams, atsirado ir rėmėjų.

Taiklumą šiemet išbandžiusios teatralų komandos pasižymėjo ir įmantriais pavadinimais, ir ekscentriška apranga. Dideliais kaip skraidančios lėkštės sombrero pasipuošė Mažojo teatro “Baro kulkos”. Pūstomis coliukių suknelėmis su gėlytėmis ir kaspinėliais pasipuošusios Lėlių teatro damos pasivadino “Žiedai tarp žiedų”. Spalvingai atrodė Pantomimos ir plastikos teatro komanda “Dryžuoti bestuburiai” - čia mirgėjo raudoni plaukai, dryžuoti jūreiviški triko, blizganti liemenė. Ilgamečiai turnyro čempionai - Jaunimo kamerinis teatras šiemet pasirinko ambicingą vardą “Dream team”, aiškiai duodami konkurentams suprasti, kad yra neįveikiami. Gal todėl šiemet “taiklioji ranka” - aktorius Aleksandras Rubinovas apsirengė kukliai ir sportiškai. Dramos teatrui atstovavo “Ožka ir Co”, Muzikiniam teatrui - “Kabareto fanai”, “Aurai” - “RER”.

Kieno ranka ir akis taikliausios, paaiškėjo po dviejų valandų žaidimo. Geriausia jau ketvirtą kartą tapo Jaunimo kamerinio teatro komanda, laimėjusi turnyro taurę. Prizus geriausiems žaidėjams laimėjo šio teatro aktorius Aleksandras Rubinovas ir “Auros” šokio teatro komandos atstovė Rasa Degutytė. Visų turnyro dalyvių nuotaiką pasaldino kolektyvinis prizas - didžiulis tortas.