Juodos dienos mažamečiams


2006-09-26
Juodos dienos mažamečiams

Per savaitgalio eismo įvykius Kaune sužaloti 5 mažamečiai. 4 iš jų nukentėjo sekmadienį. Vieno eismo įvykio metu - net 2.

Sekmadienio pavakarę Šilainių Vėjo gatvės privačių namų kvartale partrenktos dvi, pirminiais duomenimis, ant nuversto stulpo sėdėjusios mažametės. Jas kliudė automobiliu “Audi 80” atbula iš kiemo, kuriame svečiavosi, išvažiuojanti 57-erių metų Kalniečių mikrorajono gyventoja. Buvo dar šviesu - apie pusę aštuonių vakaro.

Pasipiktinę gatvės gyventojai vakar kalbėjo, kad pajutusi, jog į kažką atsitrenkė, vairuotoja išlipo iš automobilio, tačiau jai rūpėjo tik tai, ar labai apgadinta mašina. Mergaičių būklė neva jai buvo nė motais. O pastarosioms sunerimę namiškiai tą patį vakarą kvietė greitąją medicinos pagalbą. Mergaitės vežtos į Kauno medicinos universiteto klinikas, iš kurių išleistos gydytis ambulatoriškai. Teigiama, kad 11-metei sužalota koja, 10-metės trauma sunkesnė. Ji vakar pakartotinai vesta pas gydytojus, dėl ko nepasirodė mokykloje. Iš įvykio vietos “Audi 80” vairuotoja pasišalino, tačiau jos asmenybė nustatyta padedant gatvės gyventojams. Po poros valandų moteris pati atvyko į policiją. Kitais dviem atvejais - 13-mečio, penktadienio vidurdienį, kai į gatves iš pamokų pabyra mokiniai, išbėgusio į A.Juozapavičiaus prospektą ne pėsčiųjų perėjoje, ir 9-metės, sekmadienio vidurdienį išbėgusios prie savo namų Rokuose į gatvę prieš pat atvažiuojantį automobilį, - kalti patys mažamečiai eismo dalyviai. 13-mečiui sulaužytas žastikaulis, 9-metei traumuota galva, sužalotos kojos. Tačiau dėl automobilio “Renault Espace” ir dviračio, kuriuo važiavo 10-metis, susidūrimo pravažiavime prie vieno V.Krėvės prospekto namo, pareigūnų duomenimis, kaltas lengvojo automobilio vairuotojas. Mažamečiam dviratininkui sužalota alkūnė ir krūtinė.

KD inf.