Iškrypėlio paieškos Šilainiuose


2006-03-25
Iškrypėlio paieškos Šilainiuose

Kauno policiją pasiekė nerimą keliantis signalas apie tai, kad Šilainiuose galimai pasirodė galimas seksualinis iškrypėlis. Ketvirtadienio vakare į pareigūnus kreipėsi devynmetės mama, po kurios pareiškimo Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mažamečio asmens tvirkinimo.

Pirminiais duomenimis, šios keblios situacijos atskaitos tašku tapo pas devynmetę rasti svetimi žaislai. Tokiomis aplinkybėmis mergaitė ėmė mamai pasakoti apie kažkokį dėdę, sutiktą tądien pakeliui į mokyklą. Pastarasis neva, gundydamas šiais žaislais, nusiviliojęs devynmetę į savo butą ir ten atlikęs su ja tvirkinamuosius veiksmus. Bent tokią išvadą išklausiusi dukters pasakojimą padarė jos mama.

Neatmetama, kad mažametė gali paprasčiausiai fantazuoti bandydama nuslėpti žaislų įsigijimo aplinkybes. Pareigūnai ketina kviestis pagalbon psichologus ir apklausti mergaitės drauges. Tačiau neatmetama, kad kažkas panašaus galėjo ir įvykti, nors vietinė Šilainių nuovada iki šiol jokių panašių signalų ir nebuvo užfiksavusi. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, įvykio vieta - Rasytės gatvės rajonas. Mikrorajono gyventojų prašoma neprarasti budrumo ir pakalbėti su savo vaikais apie galimybę susidurti su tokiu “dėde”.

Paskutinį kartą panašus galimas seksualinis skandalas mieste užregistruotas prieš porą savaičių: tada pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vienos Kauno vidurinės mokyklos, kurioje mokosi ir vaikai su psichikos sutrikimais, šeštoko seksualinio prievartavimo. Keturiolikmetis mamai teigė, kad po pamokų jį išžaginę vyresni bendramoksliai. Tačiau pastarieji linkę viską neigti. Laukiama teismo medicinos ekspertų išvadų, kurie, oficialiai nepatvirtintais duomenimis, taip pat linkę nepatvirtinti šio įtarimo.

KD inf.